Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TAMARA TOL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tamara Tol in 2012

Periode

07-06-1972 - heden

Genre

amusementsmuziek, palingpop, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Ben & Tamara

Tamara Tol

De Volendamse zangeres Tamara Tol wordt ontdekt door Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp van BZN. Ze maakt korte tijd deel uit van het duo Ben & Tamara voordat ze in 1996 solo platen uitbrengt en in het land optreedt. In 2007 verschijnt het album Zeg 't Met Bloemen ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Ben Hendriks (2)   zang

Genoemd in de biografie van

1999   BZN

Biografie Tamara Tol

De Volendamse zangeres Tamara Tol wordt ontdekt door Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp van BZN. Ze maakt korte tijd deel uit van het duo Ben & Tamara voordat ze in 1996 solo platen uitbrengt en in het land optreedt. In 2007 verschijnt het album Zeg 't Met Bloemen met als extra cd het Duitstalige album Ganz Toll.

1980 - 1989

Tamara Tol (7 juni 1972) krijgt dankzij haar muziekleraar van de lagere school een plek in het kerkkoor van Volendam waar ze al snel de solopartijen voor haar rekening neemt. Op haar twaalfde wint ze de hoofdprijs tijdens haar eerste talentenjacht. Tijdens de middelbare schooltijd zingt Tamara in diverse locale bandjes.

1990 - 1993

Tamara wordt ontdekt door Jan Keizer, Jack Veerman en haar toekomstige schoonvader Jan Tuijp van BZN. Ze doet haar eerste tv-optreden als duo T-Rose met Rosemarie Koning en is te zien in Vocaal Centraal bij BZN. De zangeres doet mee aan de Soundmixshow van Hennie Huisman en zingt het liedje Desperado van Linda Ronstadt.

BZN

1994 - 1996

Samen met Ben Hendriks brengt ze onder de naam Ben & Tamara de single Love Is The Only Way uit. De single wordt een bescheiden hit. Na enkele singles en een album en o.a. een optreden in het in het voorprogramma van de concerttour van The Bold & The Beautiful te Ahoy' gaat de zangeres solo verder.

1999

Met het liedje Coming Home (geschreven door Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp) doet Tamara in maart mee aan het Nationale Songfestival. Het is de eerste keer dat deelnemende liedjes niet meer Nederlandstalig hoeven te zijn. Tamara behaalt de tweede plaats. Na het songfestival nodigt Paul de Leeuw haar uit om samen met hem een duet te zingen in zijn tv-programma Laat De Leeuw.

Paul de Leeuw

2000 - 2002

Tamara is de hoofdact van The Golden Star Revue. De zangeres treedt veel op in Nederland. Ze reist daarnaast naar in het buitenland gestationeerde Nederlandse soldaten en treedt op in Bosnië, Kosovo en Cyprus.

2003

Tamara zingt in het land met haar show Greetings From Holland waarbij ze vooral covers zingt van o.a. Shania Twain, Jennifer Lopez en Meatloaf. Samen met twee danseressen van Flexx Dance Entertainment vormt ze Tamara & Friends.

2006 - 2007

Tamara Tol Onder leiding van producer en tekstschrijver Piet Souer werkt Tamara in de Fendal Studios aan het album Zeg 't Met Bloemen dat bij het label Talent Beach uitkomt als twee cd's: een in het Nederlands en een in het Duits. Zeg 't Met Bloemen (waarvan het titelnummer ook op single verschijnt) bevat naast vrolijke up-tempo songs ook enkele ballads. Ook de liedjes Jouw Dag en Liefde Van Vroeger komen als single uit. Tamara zingt nummers uit haar Duitse repertoire o.a. op 16 september 2006 live tijdens Die Deutsche Schlagerparade, een groots Schlagerfestival in het Sportpaleis te Antwerpen. Naast optredens in het land en in diverse radio- en televisieprogramma's staat Tamara op 2 juni 2007 in het voorprogramma van de afscheidstournee van BZN.

Piet Souer

2009 - 2012

Na het album Ich Will Leben (2009) werken Tamara en Piet Souer aan een tweede Duitstalig album. Het eerste resultaat is de single Für Die Liebe Leben (2011). Het duo werkt ook aan een Nederlandstalig album met teksten die de gevoelige kant van de zangeres laten zien. In de warmste week van mei 2012 verschijnt van Tamara de single Als De Zon Weer Schijnt.

Discografie Tamara Tol

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tamara Tol

Audio/Video Tamara Tol

Video Tamara Tol

Tamara - Als de zon weer ...
Tamara - Als de zon weer schijnt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tamara - Als de zon weer schijnt

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer