Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TANGO CUATRO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - 1992

Genre

tango

Tango Cuatro

Tango Cuatro voert authentieke tango uit, in eerste instantie alleen werk van tangogrootheden als Cobián, Troilo, Pugliese en Piazolla en later ook eigen, moderne arrangementen. De teksten die Juan Carlos Tajes (Montevideo, 1946) zingt zijn veelal van grote dichters, waaronder Manzi, Discepolo, Borges en Ferrer. Een van de bandleden is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Piet Capello   piano
Gustavo Lorenzatti   contrabas
Roberto Lieschke   gitaar
Juan Carlos Tajes   zang
Carel Kraayenhof   bandoneon

Genoemd in de biografie van

1980   Carel Kraayenhof

Biografie Tango Cuatro

Tango Cuatro voert authentieke tango uit, in eerste instantie alleen werk van tangogrootheden als Cobián, Troilo, Pugliese en Piazolla en later ook eigen, moderne arrangementen. De teksten die Juan Carlos Tajes (Montevideo, 1946) zingt zijn veelal van grote dichters, waaronder Manzi, Discepolo, Borges en Ferrer. Een van de bandleden is bandonéonspeler Carel Kraayenhof, die later speelt in het internationaal vermaarde Sexteto Canyengue (ook met pianist Piet Capello en contrabassist Gustavo Lorenzatti) en wereldberoemd wordt als bandonéonsolist.

Discografie Tango Cuatro

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tango Cuatro

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer