Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TANGO EXTREMO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tango Extremo

Periode

2003 - heden

Genre

jazz, samba, tango, zigeunermuziek

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Quinteto Tango Extremo

Tango Extremo

Tango Extremo is een tangokwintet opgericht door violiste Tanya Schaap.In het repertoire worden klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek gecombineerd met 'tango nuevo'. De groep specialiseert zich in de muziek uit Río de la Plata, het gebied bij de riviermonding tussen Argentinië en Uruguay.
Volledige biografie...

Bezetting

Tanya Schaap   viool
Ben van den Dungen   sopraansaxofoon
Adinda Meertins   contrabas
Matías Pedrana   bandoneon
José Lopretti   piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Rob van Kreeveld   piano

Genoemd in de biografie van

2000   Rob van Kreeveld
2005   Ben van den Dungen

Biografie Tango Extremo

Tango Extremo is een tangokwintet opgericht door violiste Tanya Schaap.In het repertoire worden klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek gecombineerd met 'tango nuevo'. De groep specialiseert zich in de muziek uit Río de la Plata, het gebied bij de riviermonding tussen Argentinië en Uruguay.

2003 - 2009

Tango Extremo werkt samen met hedendaagse componisten en arrangeurs als Martin Fondse, Ilja Reijngoud, Onno Krijn, Renard Aust, Wim Warman, Tomás Gubitch, Gustavo Mozzi (Argentinië), Francesco Venerucci (Italië) en Felipe Perez Santiago (Mexico). Het debuutalbum El Silencio (2003) bevat live-opnamen en repertoire van voornamelijk Ástor Piazzolla. Een van de projecten van de groep is Carnaval De Buenos Aires, een samenwerking met de Argentijnse gitarist en componist Gustavo Mozzi. Dit project laat naast Braziliaanse tango ook stijlen horen als milonga, murga, chacarera en candombe. Een van de optredens met Carnaval De Buenos Aires is in augustus 2008 op het San Marco-plein in Venetië als enige niet-Argentijnse orkest tijdens het Carnevale Di Venezia. Naast optredens in Nederland tourt Tango Extremo door Spanje, Italië, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije, Mexico, Kroatië, Portugal, Argentinië, Uruguay, Zuid-Korea en China (theatertournee in november 2009).

Ilja Reijngoud

2010 - 2012

In 2010 speelt Tango Extremo in Rusland, China, Zuid-Afrika en Botswana. Het vijfde album Fantango verschijnt in december 2010. In 2011 doet Tango Extremo een tournee door China, Zuid-Korea en Zuid-Amerika en gaat het programma Viva La Vida van start, een ode aan de liefde en het leven. In het programma wordt de tango gecombineerd met Nederlandse klassiekers als Het Dorp en Muis In De Supermarkt (Harry Bannink). Het kwintet wordt daarbij versterkt door percussionist Armando Vidal en het danskoppel Gabriella y Rene. Stukken van het theaterprogramma staan op de cd Toujours Bizarre! (januari 2012). In het seizoen 2012/2013 gaat Tango Extremo op theatertournee met Tango Novo! De grote inspiratiebron voor dit programma, met een combinatie van tango, bossa nova, milonga en samba, is de muziek uit Brazilië van onder meer de componisten Ernesto Nazareth en Hermeto Pasqual. Op 11 juni 2012 speelt Tango Extremo op het Amersfoort Jazzfestival in samenwerking met de Bulgaarse componist Nikolai Ivanov. De volgende dag vertrekt de band naar Denemarken voor een concert in Aalborg. Later in de maand tourt Tango Extremo voor de vierde keer door China voor concerten in Shanghai, Suzhou, Nanchang, Zhengzhou, Dalian, Hefei, Senzhen, Huizhou, Dongguan en Chongqing. In september 2012 gaat de groep voor het eerst haar Bolivia voor drie concerten, in La Paz, El Ato City en Santa Cruz.

Harry Bannink

2013

Het programma Russia bestaat uit tangobewerkingen van klassieke Russische meesterwerken en muziek uit de Russische folklore. De groep doet met Russia een uitgebreide tournee langs de Nederlandse theaters en doet in het najaar ook een reeks concerten in Rusland, onder meer in Sint-Petersburg, Novosibirsk, Jekaterinenburg, Tomsk en Moskou.

Discografie Tango Extremo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tango Extremo

Audio/Video Tango Extremo

Video Tango Extremo

Tango Extremo - Los anos 30
Tango Extremo - Los anos 30
Quinteto Tango Extremo: M...
Quinteto Tango Extremo: Muis in de supermarkt
Tango Extremo - Nocturna
Tango Extremo - Nocturna
Tango Extremo - Allegretto
Tango Extremo - Allegretto

Audio Tango Extremo

Amsterdam - Tango Extremo (arr. Tango Extremo & Ramses Shaffy)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tango Extremo - Los anos 30

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer