Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TAXE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

Taxe

De Noord-Limburgse band Taxe begint als trio met toetsenist Ward, violist Boy en zanger Martijn. Aangevuld met drummer Matthijs en gitarist Hay speelt de groep covers van Bon Jovi, Thin Lizzy en The Rolling Stones aangevuld met eigen materiaal. In maart 2001 doet Martijn mee aan Starmaker en belandt hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ward Bijlmakers   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Jasper Verbruggen   gitaar
Martijn Terporten   zang
Hay Joosten   gitaar
Bert Selen   drums, gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Matthijs Schambergen   drums

Genoemd in de biografie van

2003   K-otic

Biografie Taxe

De Noord-Limburgse band Taxe begint als trio met toetsenist Ward, violist Boy en zanger Martijn. Aangevuld met drummer Matthijs en gitarist Hay speelt de groep covers van Bon Jovi, Thin Lizzy en The Rolling Stones aangevuld met eigen materiaal. In maart 2001 doet Martijn mee aan Starmaker en belandt hij in de populaire groep K-Otic. De band gaat ondertussen verder met het schrijven van nieuwe nummers. Er komt een tweede gitarist bij (Bert) en als Martijn terugkeert vertrekt Taxe eind augustus 2003 naar Los Angeles om hun carrière in de Verenigde Staten voort te zetten. In de zomer van 2004 verlaat drummer Matthijs Schambergen de band. Bert Selen verruilt de gitaar voor drums. Zijn plaats wordt overgenomen door gitarist Jasper Verbruggen.

Discografie Taxe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Taxe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer