Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TECNOVILLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tecnoville in 1983

Periode

1981 - 1984

Genre

new wave, pop/rock

Tecnoville

Tecnoville is een new wave band gevormd door twee voormalige leden van Ultraband Tox Modell en twee leden uit punkgroep Workmates. In een profiel voor muziekblad Oor noemen de bandleden onder meer Gang Of Four, Japan en Simple Minds als muzikale invloeden. Het eerste officiële optreden is op 8 mei ...
Volledige biografie...

Bezetting

Herman Voogd   drums
André Bach   gitaar, zang
Marc Honingh   gitaar
Herman Lohmeijer   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Berna van Baarsen   zang

Biografie Tecnoville

Tecnoville is een new wave band gevormd door twee voormalige leden van Ultraband Tox Modell en twee leden uit punkgroep Workmates. In een profiel voor muziekblad Oor noemen de bandleden onder meer Gang Of Four, Japan en Simple Minds als muzikale invloeden. Het eerste officiële optreden is op 8 mei 1981 in de Effenaar te Eindhoven. Het optreden in Wenen, de geboortestad van gitarist/zanger André Bach, loopt uit op een teleurstelling vanwege slecht geluid en slechte organisatie. Tecnoville is bij de BRT op televisie te zien in het programma VIP en maakt onderdeel uit van de line-up van een avond in Brussel georganiseerd door muziekblad Vinyl. De demotrack Input Out verschijnt in april 1982 op een flexidisc bij Vinyl. De band doet in 1983 mee aan de eerste editie van de Grote Prijs van Nederland die plaatsvindt tijdens het Lochem Festival. Hun enige (mini)album Glow is de tweede en laatste plaat die uitgebracht wordt op het label van Vinyl. De plaat is geproduceerd door Harold Schellinckx (The Young Lions). Glow levert zelfs een recensie op in het tienerpopblad Hitkrant ('Hoewel de muziek 'abstrakt' klinkt, is er af en toe die zinderende ondertoon die de nummers dansbaar maakt'). Marc Tegefoss en André Bach gaan verder met experimentele muziek onder de naam Det Wiehl.

Discografie Tecnoville

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tecnoville

Audio/Video Tecnoville

Video Tecnoville

Tecnoville - Zusammensturz
Tecnoville - Zusammensturz
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tecnoville - Zusammensturz

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer