Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TED DE BEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ted de Best

Periode

07-10-1948 - heden

Genre

basgitaar, gitaar, Nederlandstalig, singer-songwriter, zang

Ted de Best

Muzikant en songschrijver Ted de Best (Boxmeer, 7 oktober 1948) speelt tijdens zijn Nijmeegse studententijd bas in Rufus T. Firefly, een band die covers uitvoert van groepen als The Byrds, The Eagles, Neil Young & Crazy Horse maar ook van Engelse acts als Graham Parker and the Rumour. De groep ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, zang

Biografie Ted de Best

Muzikant en songschrijver Ted de Best (Boxmeer, 7 oktober 1948) speelt tijdens zijn Nijmeegse studententijd bas in Rufus T. Firefly, een band die covers uitvoert van groepen als The Byrds, The Eagles, Neil Young & Crazy Horse maar ook van Engelse acts als Graham Parker and the Rumour. De groep valt begin jaren tachtig uit elkaar. In het clubcircuit ontmoet De Best gitarist Ger Hoeijmakers en toetsenist Ruud de Grood uit Gajus met wie hij rond 1982 de band Buster Smiles begint. De Best en De Grood schrijven eigen werk en met dat repertoire bereiken ze in 1984 de finale van de Grote Prijs van Nederland. Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer) stelt de groep in de gelegenheid een LP op te nemen en in datzelfde jaar verschijnt Modern Times. Van het album verschijnen drie singles, maar echt succes blijft uit. Eind 1986 vertrekt Ger Hoeijmakers naar de Frank Boeijen Groep. Ted de Best en Ruud de Grood blijven liedjes schrijven, beginnen in 1987 met geheel nieuw repertoire The Chain Men en maken met die groep twee cd's: Fool's Gold (1990) en A Mexican Breakfast (1994). Nog voordat het laatste album verschijnt, stopt The Chain Men. De Best treedt daarna alleen nog akoestisch op, als duo met wisselende gitaristen, onder meer Jan Hendriks (Doe Maar), BJ Baartmans en Ger Hoeijmakers. In 1998 verschijnt het soloalbum Smoke, een album met uitsluitend liedjes over (breken met een) rookverslaving. Een vertaalde versie van het nummer Cruel Is This Beautiful Day, geschreven na het lezen van Het Refrein Is Hein van arts/filosoof Bert Keizer, wordt door Liesbeth List gecoverd op haar cd Noach (1996) onder de titel De Nieuwe Dag. In 1998 stopt De Best met optreden, maar hij schrijft nog wel muziek en maakt in 2009 de Nederlandstalige cd Het Lijkt Nog Steeds Voor Niets Te Laat, in samenwerking met Jan Hendriks en BJ Baartmans. Vanaf 2010 treedt Ted de Best weer af en toe op met The Chain Men.

In bezetting van

Buster Smiles   basgitaar
The Chain Men   zang

Discografie Ted de Best

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ted de Best

Audio/Video Ted de Best

Video Ted de Best

Singularity
Singularity
Swell
Swell
Charismatic Geriatric - T...
Charismatic Geriatric - Ted de Best
O.L.D.
O.L.D.
Waalwals - Ted de Best
Waalwals - Ted de Best
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Waalwals - Ted de Best

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer