Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TEMPLO DIEZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Templo Diez in 2008

Periode

2001 - heden

Genre

alternative, lo-fi, pop/rock, post-rock

Online

Officiële website
YouTube

Pseudoniemen

Praise The Twilight Sparrow, Templo X, White Sands

Templo Diez

Templo Diez is een trio uit Den Haag rondom de Franse songwriter, multi-instrumentalist en producer Pascal Hallibert. De basloze groep wisselt intieme, filmische postrock af met meer noisy momenten. De band is niet alleen geïnspireerd door de muziek van The Velvet Underground, Cat Power en Will Oldham, maar ook door ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paolo Panza   drums, piano
Pascal Hallibert   banjo, basgitaar, gitaar, mandoline, percussie, toetsinstrumenten, zang
Leejon Verhaeg   gitaar
Miranda Visser   viool, zang
Roman Schipper   accordeon, banjo, drums, orgel, pedalsteel, trompet, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Saskia van der Giessen   viool
Gloribel Hernández   basgitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Remko Schouten
2007   King Me
2009   Remko Schouten

Biografie Templo Diez

Templo Diez is een trio uit Den Haag rondom de Franse songwriter, multi-instrumentalist en producer Pascal Hallibert. De basloze groep wisselt intieme, filmische postrock af met meer noisy momenten. De band is niet alleen geïnspireerd door de muziek van The Velvet Underground, Cat Power en Will Oldham, maar ook door schrijvers als Charles Bukowski, John Fante en Douglas Coupland.

2001

De in Den Haag woonachtige Fransman en multi-instrumentalist Pascal Hallibert is naast zijn indiepopband Miss Wyoming actief als producer voor diverse muzikale projecten die variëren van country tot electro. Pascal Hallibert krijgt zijn grootste bekendheid wanneer hij de singer/songwriterfinale bereikt van Grote Prijs van Nederland.

2002

Met drummer Paolo Panza en gitarist Leejon Verhaeg maakt Hallibert muziek onder de naam Templo Diez. Het trio brengt in eigen beheer de cd Hoboken uit. Het levert ze positieve reacties op in de Nederlandse muziekpers. Het nummer Sonora 6am belandt op The Pet Series Vol. 1, de eerste in een serie compilaties gewijd aan huisdieren.

2003

Templo Diez wordt uitgenodigd om in maart te komen spelen op South By South West in Austin, Texas. De groep treedt ook op tijdens Motel Mozaique te Rotterdam. Het onafhankelijke kleine label Muze brengt Hoboken opnieuw en in grotere oplage uit. De plaat verschijnt in september, in de week dat Templo Diez twee optredens doet in Manchester waar ze als enige Nederlandse band zijn uitgenodigd voor het Unsigned-programma op het In The City festival.

2004

Tijdens een optreden in De Paap te Den Haag in februari koppelen Templo Diez en het duo Au Americana aan electronische muziek tijdens een twee uur durende sessie onder de naam Cinema For The Ears. Templo Diez wordt uitgenodigd voor een showcase op North By Northeast (NxNE), de jaarlijkse muziekconventie in het Canadese Toronto in juni. De groep koppelt daar een tournee van twee weken aan vast in o.a. Chicago, Detroit, Toronto, Montreal en Ottawa. In Chicago speelt Templo Diez live voor het radiostation WNUR. Gloribel Hernández komt de band versterken op toetsen en basgitaar. The Gathering nodigt Templo Diez uit om enkele voorprogramma's te verzorgen tijdens hun jubileumtournee.

AU

2005

Templo Diez speelt op Konninginnenach in Den Haag. De band wordt geselecteerd voor het festival NXNE 2005 dat in juni plaatsvindt in Canada. Ook de afsplitsingen White Sands en The Ramen gaan mee. De band koppelt er een korte tournee aan vast door Canada en de Verenigde Staten. Live wordt de bezetting uitgebreid met gastmuzikante Saskia van der Giessen (Labasheeda/King Me) op viool. Tijdens de Amerikaanse tournee speelt Templo Diez in Toronto samen met the Great Lake Swimmers en in New York in de clubs Sin-e en The Knitting Factory. Templo Diez wordt opnieuw geselecteerd voor de CMJ Music Marathon in New York. De muzikanten doen op 16 september een optreden in de CBGB's 313 Gallery, pal naast de legendarische club CBGB's. In dezelfde week speelt Templo Diez op enkele andere podia in New York en Providence. Samen met het experimentele elektronische duo AU doet Templo Diez onder de naam Cinema For The Ears in november een optreden tijdens het festival Crossing Border. Daar spelen ook White Sands (met Pascal Hallibert) en Labasheeda (met Paolo Panza en Saskia van der Giessen).

White Sands

2006

Templo Diez Het album Winterset verschijnt eind februari op het label My First Sonny Weissmuller Recordings. Het is de tweede cd in een trilogie die is geïnspireerd door de gelijknamige, door Alfred Santell geregisseerde film uit 1936 met Burgess Meredith in zijn eerste filmrol. Tegelijkertijd komt van het zijproject White Sands de EP Alma uit. Pascal Hallibert produceert samen met Hans Custers het debuutalbum van de singer/songwriter Eva Meijer. Templo Diez wordt vesterkt door Roman Schipper (contrabas, accordeon, zang).

2007

Gitarist Leejon Verhaeg versterkt vanaf februari de band King Me tijdens hun Nederlandse tournee ter promotie van het album Guide Down. Pascal Hallibert treedt solo en met wisselende begeleiding op onder de naam Praise The Twilight Sparrow waarmee hij naar eigen zeggen 'twisted dark folk' speelt. Praise The Twilight Sparrow gaat in maart naar Noord-Amerika voor optredens tijdens onder meer de Canadian Music Week in Toronto en South by Southwest in Austin, Texas. Later in het jaar verschijnt van dit project ook een eerste album. Ook van het project White Sands komt in het najaar het debuutalbum Deseronto uit. De groep treedt ook op en is onder meer te zien tijdens het Binnenach festival te Den Haag met speciale gasten Jan van Bijnen (Markowski) op snaarinstrumenten en Eva Meijer op piano. Miranda Visser is vanaf de zomer van 2007 de vaste violist in de band.

King Me

2008 - 2009

Templo Diez in 2008 Voor het Franse label Hinah neemt de band de vier nummers tellende EP Crowheart op. Bassist/toetsenist Gloribel Hernández neemt op deze plaat alle vocalen voor haar rekening. Haar stem is ook te horen op het derde album Merced (juni 2009). Voormalige violiste Saskia van der Giessen levert gastbijdragen in de nummers War From Long Gone Days en Goldmine. Hernández keert terug naar Caracas, Venezuela, waar ze met haar dochter woont.

2010

In mei verschijnt de drie nummers tellende EP Freiheit bij My First Sonny Weismuller. De bonustrack is een liveregistratie van het nummer The Devil You Know, opgenomen voor het programma Airplay op radiostation WNUR in Chicago. Halliberts andere band White Sands heeft ondertussen de naam veranderd in Point Quiet. Bij het verschijnen van het album Greyhounds maakt Hans Custers deel uit van de basisbezetting van Templo Diez die in deze periode verder bestaat uit Hallibert, Panza, Verhaeg, Visser en Schipper. In december bereikt het bericht uit Venezuela dat Gloribel Hernández op 39-jarig leeftijd is overleden.

Point Quiet

Discografie Templo Diez

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Templo Diez

Audio/Video Templo Diez

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer