Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TESSA BOOMKAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tessa Boomkamp

Periode

07-05-1977 - heden

Genre

achtergrondzang, drums, gitaar, pop, sessiemuzikanten, zang

Tessa Boomkamp

Tessa Boomkamp is een veelzijdig muzikant, maar haar grote liefde is de drumkit. Ze studeert cum laude af aan het conservatorium en doet kort daarna een tournee met de zangeres Marlayne. Boomkamp baart enig opzien door als 26-jarige te drummen in de rockband Normaal. Daarnaast is ze zangeres en gitariste ...
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, drums, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Normaal
2009   Phaedra Kwant
2013   Edwin Evers

Biografie Tessa Boomkamp

Tessa Boomkamp is een veelzijdig muzikant, maar haar grote liefde is de drumkit. Ze studeert cum laude af aan het conservatorium en doet kort daarna een tournee met de zangeres Marlayne. Boomkamp baart enig opzien door als 26-jarige te drummen in de rockband Normaal. Daarnaast is ze zangeres en gitariste in de Marco Borsato band.

In bezetting van

Edwin Evers   drums, zang
Girls Wanna Have Fun   drums
Marco Borsato   achtergrondzang
McChicks   drums, zang
Normaal   drums, gitaar, zang

1977

Tessa Christina Boomkamp wordt geboren op 7 mei 1977 in Borne.

1989

Tessa is elf jaar oud en ontwikkelt een sterke voorkeur voor drums. Ze groeit op met de muziek van Toto. De tiener is met name onder de indruk van de drummer Jeff Porcaro.Sheryl Crow en India Arie groeien uit tot haar favoriete zangeressen. Op de muziekschool leert ze drummen. Daarnaast kan ze goed zingen en op eigen houtje leert ze ook gitaar spelen.

1995

Ze gaat lichte muziek slagwerk studeren aan het conservatorium in Enschede. Tijdens haar studie zingt ze in bekende regionale bands als Fasten Your Seatbelts en PPM.

2000

Boomkamp studeert cum laude af. Kort na haar studie wordt ze voor een tournee gevraagd met Marlayne. Boomkamp zingt in het achtergrondkoor en speelt gitaar.

Marlayne

2001

Een van haar grote voorbeelden van Nederlandse bodem is de slagwerker Ton Dijkman. Hij introduceert haar bij Marco Borsato.

Marco Borsato Ton Dijkman

2002

Als achtergrondzangeres bij Marco Borstato staat ze drie dagen achter elkaar in de Kuip te Rotterdam. Het stadion is tot de nok toe uitverkocht.

2003

Ze wordt gevraagd om te drummen bij het vrouwencollectief Girls Wanna Have Fun. Rondom een jaarlijks thema speelt de groep diverse covers. De gelegenheidsgroep wordt begin jaren negentig in het leven geroepen met de bedoeling om 'alleen maar lol te hebben.' In de groep zingen onder meer Manuële Kemp, de gezusters Monique en Suzanne Klemann (Loïs Lane) en Mieke Stemerdink (ex-De Gigantjes). Met de groep doet ze een theatertour. Frédérique Spigt zingt ook in Girls Wanna Have Fun. Het is deze zangeres die Tessa Boomkamp introduceert bij Normaal omdat de rockband uit de Achterhoek een drummer zoekt. Boomkamp baart enig opzien door als 26-jarige vrouw bij de ruige formatie achter de drumkit plaats te nemen. Ze vervangt Fokke de Jong die bij de De Kast gaat spelen. In het najaar doet ze met Normaal de Høk & Swing tour. Pianist Roel Spanjers en saxofonist Arend Bouwmeester zijn de andere nieuwe leden die zich bij Normaal aansluiten.

Girls Wanna Have Fun Normaal

2004

Met Marco Borsato staat ze tien keer in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in de Rotterdamse Kuip. Als achtergrondzangeres is ze te horen op Borsato's album Zien, dat alleen op DVD uitkomt. In het najaar tourt ze met Girls Wanna Have Fun en Normaal.

2005

Tessa Boomkamp Op 3 juli presenteert Tessa Boomkamp haar soloplaat met de toepasselijke titel Alone. Op de cd wordt ze terzijde gestaan door Edwin de Groot en producer Ype Wielinga (Headfirst). Alone bevat een mix van rock, pop en soul. Boomkamp gaat vanaf oktober op tournee in de band van Frédérique Spigt.

Frédérique Spigt Headfirst

2006

Dit jaar staat onder meer in het teken van de reünietournees van Trip To Trip en Fasten Your Seatbelts, de oude band van Tessa Boomkamp. Deze twee Top-40 bands treden vanaf maart een tiental keren op in Nederland. Fasten Your Seatbelts bestaat naast Boomkamp uit Roelie van Lingen, Daniel Mouthaan, Erick Albers, Ronnie Rijnenberg en tweede zangeres Sandra Abbink.

2007

Aan het begin van het jaar presenteert Boomkamp haar nieuwe formatie Funk Soul Sister. Deze band bestaat uit elf vrouwen, die elk een soullegende imiteren, zoals Tina Turner, Chaka Kahn en Prince. De zangeres doet mee aan Toppers Te Paard, een amusementsprogramma van TV Oost waarin bekende Nederlanders binnen enkele weken de fijne kneepjes van het ruitervak onder de knie proberen te krijgen.

2008

Tessa Boomkamp levert een gastbijdrage op het album Vreemd van Frédérique Spigt. Samen met Astrid Akse en Phaedra Kwant vormt ze de close harmony-groep McChicks.

McChicks

2009

Van McChicks verschijnt in mei het debuutalbum.

2013

Vanaf maart zit Boomkamp in de bezetting van de Edwin Evers Band tijdens hun Nederlandse theatertournee.

Edwin Evers

Discografie Tessa Boomkamp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tessa Boomkamp

Audio/Video Tessa Boomkamp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer