Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TESTA ROSSA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Testa Rossa

Periode

1986 - 1991

Genre

pop/rock

Testa Rossa

Testa Rossa is een rockband uit Arnhem, voortgekomen uit Cavelli en beïnvloed door soul, funk, blues en jazz. Na de oprichting in de zomer van 1986 neemt de band in de Silvox Studio een demo op met Jan Schuurman en volgt een tournee door Duitsland. Testa Rossa wordt Vara’s Popkrantband ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Roodnat   drums, zang
Ted Onstenk   toetsinstrumenten
Vick Gorelikow   gitaar, zang
Rick Maresch   engineer
Paul Kruger   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Theo Outhuyse   drums
Peter Huijing   gitaar, zang
Jimmy Bronco   basgitaar, zang
Martin Roodnat   basgitaar
Mattthew Christopher   toetsinstrumenten

Biografie Testa Rossa

Testa Rossa is een rockband uit Arnhem, voortgekomen uit Cavelli en beïnvloed door soul, funk, blues en jazz. Na de oprichting in de zomer van 1986 neemt de band in de Silvox Studio een demo op met Jan Schuurman en volgt een tournee door Duitsland. Testa Rossa wordt Vara’s Popkrantband bij het gelijknamige radioprogramma van Henk Westbroek. In het programma wordt de muziek omschreven als een mix tussen vroege INXS, Prince en Howard Jones, mede door het gebruik van toetsen. Optredens volgen in onder meer de Melkweg en Paradiso in Amsterdam, De Vrije Vloer in Utrecht en Het Paard in Den Haag. Als gitarist Peter Huijing de band verlaat en bassist Martin Roodnat en toetsenist Theo Outhuyse bij de televisie gaan werken, neemt zanger Vick Gorelikow zelf de gitaar over en stelt hij samen met drummer Paul Roodnat eind 1987 een nieuwe bezetting samen die bestaat uit toetsenist Ted Onstenk, bassist Hoyte de Ranitz, gitarist Paul Kruger en geluidstechnicus Rick Maresch. Het eerste grote optreden in deze bezetting is in 1988 tijdens Koninginnedag op de Korenmarkt van Arnhem, in hetzelfde jaar gevolgd door een show in het Arnhemse Luxor. De band staat op de Nederlandse kernpodia en krijgt airplay bij Vara's Popkrant, NCRV’s Popronde en Akkoord en Veronica TV. Meningsverschillen over de muzikale koers en de promotie betekenen het einde van Testa Rossa.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Testa Rossa

Audio/Video Testa Rossa

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer