Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TEUNIS VAN DER ZWART

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

13-04-1964 - heden

Genre

barok, hedendaags, hoorn, klassiek

Online

Sinuet Ensemble
Officiële website

Teunis van der Zwart

Teunis van der Zwart is hoornist en dirigent en wordt gezien als ambassadeur van de natuurhoorn. Hij speelt wereldwijd als solist en is eerste hoornist van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Daarnaast is hij artistiek leider van solistencollectief Sinuet en doceert hij aan de conservatoria van Den Haag en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

hoorn

Biografie Teunis van der Zwart

Teunis van der Zwart is hoornist en dirigent en wordt gezien als ambassadeur van de natuurhoorn. Hij speelt wereldwijd als solist en is eerste hoornist van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Daarnaast is hij artistiek leider van solistencollectief Sinuet en doceert hij aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.

In bezetting van

Orkest de Volharding   hoorn

1964 - 1980

Van der Zwart wordt op 13 april 1964 in Katwijk geboren. Op zijn negende wordt hij lid van de plaatselijke harmonie waarin hij even klarinet, daarna hoorn speelt.

1981 - 2012

Hij begint aan zijn opleiding hoorn in Den Haag bij Vicente Zarzo en studeert later in Maastricht bij Erich Penzel. Wanneer hij het net opgerichte Orkest van de Achttiende Eeuw hoort spelen besluit hij over te stappen op de natuurhoorn. Na jaren gewerkt te hebben in reguliere orkesten gaat Van der Zwart spelen in kleinere ensembles; twintigste-eeuwse en oude muziek. In de tussentijd heeft hij zelf een en ander geschreven, zoals het werk Deux à deux met harpiste Masumi Nagasawa. Van der Zwart volgt lessen bij Lucas Vis en Guy van Waas en leert zo het vak directie. Als dirigent is hij werkzaam bij Het Heilooër Kamerorkest. Als solist, docent en spreker maakt hij zijn opwachting in vele masterclasses, cursussen, concertseries en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan.

Frans Brüggen Lucas Vis Orkest van de Achttiende Eeuw

Discografie Teunis van der Zwart

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Teunis van der Zwart

Audio/Video Teunis van der Zwart

Video Teunis van der Zwart

Teunis van der Zwart - in...
Teunis van der Zwart - interview (dutch)
Teunis van der Zwart - Ja...
Teunis van der Zwart - Jacques Francois Gallay/ from: 18 Etudes Mélodiques
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Teunis van der Zwart - interview (dutch)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer