Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE 11TH HOUR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The 11th Hour in 2009

Periode

2008 - heden

Genre

doommetal

The 11th Hour

The 11th Hour is het donkere doomproject van drummer Ed Warby (Gorefest, Hail Of Bullets). Op het zes nummers tellende debuutalbum Burden Of Grief (2009) speelt Warby het merendeel van de instrumenten zelf in en neemt hij ook vocalen voor zijn rekening. De grunts zijn van de Zweedse vocalist Rogga ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ed Warby   basgitaar, drums, gitaar, toetsinstrumenten, zang
Bram Bijlhout   gitaar
Dirk Bruinenberg   drums
Frank Harthoorn   gitaar
Pim Blankenstein   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Petra Guijt   gitaar
Kristoffer Gildenlöw   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2009   Gorefest

Biografie The 11th Hour

The 11th Hour is het donkere doomproject van drummer Ed Warby (Gorefest, Hail Of Bullets). Op het zes nummers tellende debuutalbum Burden Of Grief (2009) speelt Warby het merendeel van de instrumenten zelf in en neemt hij ook vocalen voor zijn rekening. De grunts zijn van de Zweedse vocalist Rogga Johansson (Edge Of Sanity, Demiurg). Het conceptalbum beschrijft de laatste dagen van een terminaal zieke man. Het podiumdebuut van The 11th Hour is in oktober 2009 tijdens het festival Dutch Doom Days in de Baroeg te Rotterdam-Zuid. Live wordt de plaats van Johansson ingenomen door Pim Blankenstein (Officium Triste). Het tweede album Lacrima Mortis verschijnt in januari 2012. De aanvullende vocalen zijn ditmaal van Pim Blankenstein (Beyond Belief, Officium Triste).

Discografie The 11th Hour

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The 11th Hour

Audio/Video The 11th Hour

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer