Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE AURATONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

funk, jazz

Online

Officiële website

The Auratones

Funky jazzgroep met invloeden uit latin en wereldmuziek, opgericht door gitarist Tjeerd van Zanen, saxofonist Rolf Delfos en bassist Boudewijn Lucas. In 2000 en 2001 hebben The Auratones elke twee weken hun vaste avond in jazzcafé Dizzy te Rotterdam. Daarnaast is de band onder meer te zien op het Bossa ...
Volledige biografie...

Bezetting

Boudewijn Lucas   basgitaar
Rolf Delfos   saxofoon
Tjeerd van Zanen   componist, gitaar, producer

Overige muzikanten

Peter Broekhuizen   saxofoon
Erwin Hoorweg   orgel, piano
Arthur Lijten   drums
Marcel Reijs   trompet

Genoemd in de biografie van

2000   Rolf Delfos
2004   E-life
2004   Mimezine
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Auratones

Funky jazzgroep met invloeden uit latin en wereldmuziek, opgericht door gitarist Tjeerd van Zanen, saxofonist Rolf Delfos en bassist Boudewijn Lucas. In 2000 en 2001 hebben The Auratones elke twee weken hun vaste avond in jazzcafé Dizzy te Rotterdam. Daarnaast is de band onder meer te zien op het Bossa Estufa-festival in Maastricht, het World Port Jazzfestival in Rotterdam, het Heineken Jazzfestival op Curaçao, het International Summer Jazz Festival in Letland en tweemaal op North Sea Jazz. Het derde album Mazzu Mazzu bevat gastbijdragen van de vocalisten Vera van der Poel (Mimezine), Linda Bloemhardt (Mendoza Dance Part) en E-life. In 2006 treden The Auratones meerdere malen op met zanger Boris onder de naam The Auratones feat. Boris. In 2007 is The Auratones te boeken met speciale gasten, waaronder Thijs van Leer, Loes Luca en de Britse trompettist Gerard Presencer (o.a. Jamiroquai, Herbie Hanckock, Incognito, Chick Corea). In november 2007 verschijnt het vierde album A Cool & Danceable Adventure. Het album The Adventure Continues (2011) is een samenwerking met Thijs van Leer. Met deze combinatie, inclusief 'special guest' Berenice van Leer, doet de band ook enkele optredens.

Discografie The Auratones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Auratones

Video The Auratones

THIJS VAN LEER & THE AURA...
THIJS VAN LEER & THE AURATONES, 'HOUSE OF THE KING', 2009
THIJS VAN LEER, BERENICE ...
THIJS VAN LEER, BERENICE & THE AURATONES, 'WE BELIEVE IN THE SOUL OF OUR MUSIC'
The Auratones feat Thijs...
The Auratones feat  Thijs & Berenice van Leer The Power of Love1
Autumn Leaves - The Aurat...
Autumn Leaves - The Auratones feat. Thijs van Leer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
THIJS VAN LEER & THE AURATONES, 'HOUSE OF THE KING', 2009

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer