Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BELL BOYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - 1969

Genre

Indo-rock, pop/rock, rock'n'roll

The Bell Boys

The Bell Boys uit Den Haag wordt opgericht door saxofonist Harry Koster (1932-2012) en gitarist Fred Christoffel. De bandnaam is afgeleid van de Amerikaans rock-'n-rollgroep Freddy Bell & The Bell Boys. De band speelt eerst instrumentale dansmuziek. De opkomst van de rock-'n-roll aan het eind van de jaren vijftig gaat ...
Volledige biografie...

Bezetting

George Dankens   drums
Jimmy Pees   contrabas
Harry Koster   gitaar, tenorsaxofoon
Fred Christoffel   gitaar
Rudy Piroeli   gitaar

Overige muzikanten

Nico Fioole   zang
Rudy Copiens   gitaar
Harry Van Der Voet   contrabas
Henny Heutink   drums
Karel van den Berg   zang

Biografie The Bell Boys

The Bell Boys uit Den Haag wordt opgericht door saxofonist Harry Koster (1932-2012) en gitarist Fred Christoffel. De bandnaam is afgeleid van de Amerikaans rock-'n-rollgroep Freddy Bell & The Bell Boys. De band speelt eerst instrumentale dansmuziek. De opkomst van de rock-'n-roll aan het eind van de jaren vijftig gaat niet aan de band voorbij. Met zanger Nico Fioole in de gelederen ontwikkelt The Bell Boys een Amerikaans rockgeluid en wordt de bandnaam veranderd in The Black Dynamites.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Bell Boys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer