Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BILL BRADLEY BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - 1981

Genre

pop

Pseudoniemen

BB Band

The Bill Bradley Band

The Bill Bradley Band (voortgekomen uit cabaretgroep Het Slimme Gras) begint in 1976 met het coveren van liedjes van Van Morrison, Ry Cooder, Bob Dylan, Beatles, Beach Boys en Everly Brothers. Daarnaast wordt eigen repertoire opgenomen. In 1979 treedt Nadieh als zangeres toe tot de band. Na het opheffen van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hannie Buenen   achtergrondzang, basgitaar
Ferd Berger   achtergrondzang, gitaar
Alfred Martens   gitaar, zang
Kees Buenen   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Frans Meijer   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Manuel Cooymans   drums
Troeke van Rijswijk   zang
Eddy Vismale   drums
Toon Segers   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1958   Nadieh
1981   Pussycat

Biografie The Bill Bradley Band

The Bill Bradley Band (voortgekomen uit cabaretgroep Het Slimme Gras) begint in 1976 met het coveren van liedjes van Van Morrison, Ry Cooder, Bob Dylan, Beatles, Beach Boys en Everly Brothers. Daarnaast wordt eigen repertoire opgenomen. In 1979 treedt Nadieh als zangeres toe tot de band. Na het opheffen van de band verzorgen in de periode 1981-1982 Kees Buenen, Ferd Berger en Frans Meijer de begeleiding bij optredens van Pussycat waarna Buenen en Meijer verder gaan met Bots. Ferd Berger gaat naar VOF de Kunst. Zanger Alfred Martens wint op 20 november 1988 het concours de la Chanson van de Alliance Francaise.

Discografie The Bill Bradley Band

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Bill Bradley Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer