Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BLACK DYNAMITES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

Indo-rock, Indonesië

Pseudoniemen

Los Indonesios, The Bell Boys, The Royals

The Black Dynamites

The Black Dynamites is een van de legendarische Indo-rockgroepen uit de begintijd van de Nederlandse popmuziek en bekend van hun opwindende liveshows. In Spanje en Afrika is de band bekend onder de naam Los Indonesios.
Volledige biografie...

Bezetting

Harry Koster   gitaar, saxofoon
Fred Christoffel   gitaar
Henny Heutink   drums
Nico Fioole   gitaar, zang
Rudy Copiens   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Rafael Perez   drums
Albert Kramer   gitaar
Richard Blanken   zang
Rolf Pichel   gitaar, zang
Henk Jansen   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1961   The Black Magic

Biografie The Black Dynamites

The Black Dynamites is een van de legendarische Indo-rockgroepen uit de begintijd van de Nederlandse popmuziek en bekend van hun opwindende liveshows. In Spanje en Afrika is de band bekend onder de naam Los Indonesios.

1959 - 2007

The Black Dynamites starten onder de naam The Bell Boys. De eerste bezetting bestaat naast Harry Koster (16 mei 1932, Oost Java) (saxofoon/gitaar) uit Rudi Piroeli (gitaar), Fred Christoffel (sologitaar), Jimmy Pees (bas) en George Dankens (drums). Na enkele bezettingswijzigingen wint de band in 1959 de eerste prijs tijdens een door Paul Acket georganiseerde talentenjacht in de Haagse dierentuin. De prijs levert een platencontract op bij het label Delahaye van Hans Kellerman. Platen van de band verschijnen ook in Amerika, Engeland en Zweden en de muzikanten geven in de loop van hun carrière concerten in o.a. Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, België, Frankrijk, Marokko, Zuidelijk Afrika en Spanje. Begin jaren zestig zijn The Black Dynamites een populaire act bij de Oosterburen. De band wordt een van de bestverdienende groepen in het Duitse circuit. Fred Christoffel wordt vervangen door de kleurrijke en begaafde bluesgitarist Dolf de Vries (ex-The Starlights). In 1962 wordt zanger Nico Fioole een jaartje vervangen door de Ier Jimmy Ward (James Michael Macken). In Spanje wint de band in 1964 de eerste prijs van 100.000 gulden op het internationale Festival D'Leon. Het evenement wordt uitgezonden door de nationale zender TVE. The Black Dynamites verblijven onder de naam Los Indonesios een groot gedeelte van de jaren zeventig op de Canarische Eilanden. Na hun terugkeer in Nederland is de band onder meer te zien tijdens de Rock & Roll Revival in de Haagsche Houtrusthallen in 1981. The Black Dynamites treden in wisselende bezettingen in de jaren tachtig en negentig regelmatig op tijdens Indo-rockrevivals en op de Pasar Malam. In 2007 maakt Harry Koster deel uit van de gelegenheidsformatie The Raw Feet Players voor de theaterproductie Indo?Rock! van Theatergroep Delta.

The Raw Feet Players

2012

Harry Koster overlijdt op 16 april op 79-jarige leeftijd.

Discografie The Black Dynamites

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Black Dynamites

Video The Black Dynamites

Dolf De Vries & The Black...
Dolf De Vries & The Black Dynamites - Bintang Malam (Instrumental Indorock / Indo Rock & Roll)
Hall of Fame IndoRock Rea...
Hall of Fame IndoRock Ready to IndoRock
The BLACK DYNAMITES Reüni...
The BLACK DYNAMITES Reünie;dl.2/2
The BLACK DYNAMITES Reüni...
The BLACK DYNAMITES Reünie;dl.1/2
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dolf De Vries & The Black Dynamites - Bintang Malam (Instrumental Indorock / Indo Rock & Roll)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer