Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BLACK VEINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Black Veins

Periode

2014 - heden

Genre

bluesrock, pop/rock

Online

Officiële website

The Black Veins

The Black Veins is een rocktrio met blues-invloeden. Ze spelen sinds 2014 door het hele land vallen op met een energiek en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop.
Volledige biografie...

Biografie The Black Veins

The Black Veins is een rocktrio met blues-invloeden. Ze spelen sinds 2014 door het hele land vallen op met een energiek en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop.

2014

The Black Veins is een rockband met blues-invloeden. Het trio speelt sinds 2014 door het hele land en weet op te vallen met een energiek, herkenbaar en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop. Met het uitbrengen van de Single ‘Sky Above Me’ wordt in november 2014 het startschot gegeven van een periode waarin de The Black Veins volop airplay en media-aandacht krijgt. De band wordt uitgeroepen tot ‘3voor12 Selecteert Act’ en is er een preview van het album te beluisteren op de Luisterpaal.

2015

The Black Veins sluit 2015 groots af door het titelloze debuutalbum te presenteren op de eerste editie van het door henzelf georganiseerde New Waves Festival op de Pier in Scheveningen.

2016

Ook in 2016 blijft The Black Veins in beweging: ze beginnen 2016 met de "Sky Above Me Tour" en ze spelen onder meer in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. Deze tour eindigt in apri 2016. In maart brengt de band haar 2e single Fluffy Dog uit en doet een zomertour. Begin november 2016 brengt de band een nieuwe single uit en treden ze op door het land. The Black Veins bestaat uit Lesley Warendorff (zang/gitaar), Josine van der Splinter (bas) en Benjamin Lampe (drums).

Discografie The Black Veins

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Black Veins

Audio/Video The Black Veins

Video The Black Veins

The Black Veins - Sky Abo...
The Black Veins - Sky Above Me (Official Music Video)
The Black Veins - Fluffy ...
The Black Veins - Fluffy Dog (Official Music Video)
The Black Veins - Pull It...
The Black Veins - Pull It Together
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Black Veins - Pull It Together

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer