Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BLAZING ACES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1998

Genre

blues

The Blazing Aces

Jumpblues uit Amsterdam met Jan J. Scherpenzeel als voorman. Niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse rock-'n-roll/countryband uit begin jaren tachtig.
Volledige biografie...

Bezetting

Marc Van Leuvensteijn   gitaar
Ruud Van Meerlant   basgitaar
Bart Van Ballegooijen   saxofoon
Ron Honselaar   drums
Jan J. Scherpenzeel   accordeon, mondharmonica, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Eus Menagé   gitaar

Biografie The Blazing Aces

Jumpblues uit Amsterdam met Jan J. Scherpenzeel als voorman. Niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse rock-'n-roll/countryband uit begin jaren tachtig.

1985 - 1988

Jan J. Scherpenzeel maakt in de jaren zeventig deel uit van Mountbatten, een Southern rockband die door de pers wordt omschreven als de Nederlandse Allman Brothers. Na Mountbatten wordt Scherpenzeel de voorman van The Blazing Aces.Van deze swingende jumpbluesband verschijnt in 1988 het goed ontvangen titelloze debuutalbum. Naast nummers van Larry Williams, Thunderbirds, Ray Charles en Big Joe Turner bevat de plaat drie eigen composities.

1993 - 1995

Vijf jaar na het debuut verschijnt de opvolger Closer To The Blues die in muziekblad Oor en de FRET minder enthousiast wordt ontvangen dan het eerste album. De plaat is opgedragen aan Albert King. De band levert in 1995 het nummer Everybody Makes Mistakes aan de benefietcompilatie Blues For Bosnia. Tijdens hun carrière speelt de band onder meer live voor Euro Jazz, de BRT, VARA's Dansdag en KRO's Leidsekade Live.

1997 - 1998

Let's Go Jumpin' is het laatste album van The Blazing Aces, vol eigen interpretaties van blues- rhythm & bluesklassiekers aangevuld met eigen materiaal. Een jaar later verschijnt nog een track op compilatie Blues As Blues Can Get op Ace Music. Onder de naam The Super Session Bluesband doet Jan J. Scherpenzeel in 1997 een eenmalige tournee door Nederland samen met Ted Oberg (ex-Livin' Blues) en gitarist Will Sophie (ex-Blues Power). De samenwerking met Ted Oberg krijgt een vervolg met de band Oberg.

Livin' Blues Oberg

1999 - 2001

Oberg speelt twee jaar intensief in binnen- en buitenland. Als Scherpenzeel om privé-redenen stopt met de band laat Oberg een onafgemaakt album achter. Vlak na zijn vertrek wordt de zanger getroffen door een zware hartaanval die hem bijna fataal wordt.

2004 - 2005

Scherpenzeel heeft weer de energie om een band rondom zich heen te verzamelen. Met de Twelve Bar Blues Band speelt hij Chicago-blues met nummers van Albert King, Buddy Guy, Albert Collins en Muddy Waters aangevuld met werk van The Blazing Aces en nieuwe nummers. Het debuut van de band is op 16 april 2005 in het bluescafé Maloe Melo te Amsterdam.

Twelve Bar Blues Band

Discografie The Blazing Aces

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Blazing Aces

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer