Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BLUE FIGHTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - 1968

Genre

Indo-rock

The Blue Fighters

Indo-rockgroep ontstaan op een MULO in Den Haag en voortgekomen uit de bands Golden Dragons en The Condors. De zang wordt respectievelijk verzorgd door Hans Bandel, Jan Schuiten en Manuela Manuela Berloth (onder de artiestennaam Licette). De vader van Tonny van Oudheusden wordt manager. Hij regelt het contract met Ben ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eddy Koetsier   basgitaar
Tonny Van Oudheusden   gitaar
Harry Koetsier   drums
Rob Poerbodipoero   gitaar
Hans Bandel   zang

Overige muzikanten

Manuela Berloth   zang
Henk Scheepstra   drums
Jan Schuiten   zang

Genoemd in de biografie van

1967   Earth And Fire

Biografie The Blue Fighters

Indo-rockgroep ontstaan op een MULO in Den Haag en voortgekomen uit de bands Golden Dragons en The Condors. De zang wordt respectievelijk verzorgd door Hans Bandel, Jan Schuiten en Manuela Manuela Berloth (onder de artiestennaam Licette). De vader van Tonny van Oudheusden wordt manager. Hij regelt het contract met Ben Essink, de man die in 1964 de Beatles naar Blokker haalt. Dankzij Essink speelt de band voornamelijk in Noord-Holland. Door het succes van de Nederbeat zet de band hun rockrepertoire opzij en delen ze de Haagse podia met Golden Earrings en The Haigs. Het enige plaatje van The Blue Fighters is een flexidisc ter promotie van de VVD. De band begeleidt in 1966 enkele maanden zangeres Mariska Veres (Shocking Blue). Manuela Berloth zingt enige tijd in de voorloper van Earth & Fire. De gebroeders Koetsier spelen begin jaren zeventig in de band Fairy Tale.

Discografie The Blue Fighters

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Blue Fighters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer