Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BLUE ROCKIN' STARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - 1965

Genre

rock'n'roll

Online

in het West-Brabants '60s rock & roll archief

Pseudoniemen

The Blue Rockin' Shadows

The Blue Rockin' Stars

Band uit Breda. Het repertoire bestaat voornamelijk uit liedjes van Cliff Richard. Met zijn uitvoering van Nine Times Out Of Ten en Please Don't Tease Me wint zanger Hans Emmerik de titel Nederlandse Cliff Richard tijdens een door platenmaatschappij Phonogram georganiseerde wedstrijd. De groep speelde in dezelfde tijd als onder ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Emmerik (2)   gitaar, zang
Charles De Cort   gitaar
Rein Klooster   gitaar
Henk de Vries (1)   basgitaar
Wil Haneveer   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Blue Rockin' Stars

Band uit Breda. Het repertoire bestaat voornamelijk uit liedjes van Cliff Richard. Met zijn uitvoering van Nine Times Out Of Ten en Please Don't Tease Me wint zanger Hans Emmerik de titel Nederlandse Cliff Richard tijdens een door platenmaatschappij Phonogram georganiseerde wedstrijd. De groep speelde in dezelfde tijd als onder meer de Bredase groep The New Headlines (met o.a. Dimitri van Toren en Pierre Kartner). In 1984 vindt een eerste reünie plaats. Sinds 2002 zijn Hans Emmerik en Charles de Kort onder de naam The Blue Rockin' Shadows weer actief met drie andere muzikanten uit het Bredase rock- en beattijdperk.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Blue Rockin' Stars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer