Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BOB COLOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Bob Color

Periode

1987 - heden

Genre

coverbands, rhythm & blues

Online

Officiële website

The Bob Color

Hardwerkende feestband rond de clowneske entertainers Rob Wiedijk en Frank de Louw die graag zweten en willen laten zweten met hun publieksvriendelijke mix van soul, funk, rock & roll en ska. Vanaf 2002 treedt Wiedijk voornamelijk solo op.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Wiedijk   zang
Frank de Louw   gitaar

Overige muzikanten

Niels Meijer   toetsinstrumenten
Baaf Stavenuiter   drums
Gabriël Jongejans   drums
Martin Buursen   saxofoon
Floris Liesker   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1981   Flyin’ Spiderz
1988   Div
1992   Bmaster
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Bob Color

Hardwerkende feestband rond de clowneske entertainers Rob Wiedijk en Frank de Louw die graag zweten en willen laten zweten met hun publieksvriendelijke mix van soul, funk, rock & roll en ska. Vanaf 2002 treedt Wiedijk voornamelijk solo op.

1987

The Bob Color The Bob Color wordt opgericht in maart '87. Aanvankelijk speelt de soul-revival-act alleen op feesten en in kroegen.

1989

Op het cd-debuut Sweat brengt The Bob Color één eigen nummer. Voor de rest bestaat het repertoire uit covers van onder meer Steve Dees, Little Joe Curtis, Holland/Dozier/Holland en Brook Benton. De band bestaat uit Wiedijk, De Louw, Niels Meyer (toetsen), Arend Bouwmeester (sax). Joost Bataille (bas) en Edward B. Wahr (drums).

1990

Op het live opgenomen Splash Boom Bang! smokkelt de laagdrempelige band twee eigen nummers. Verder bevat de cd materiaal van o.a. Holland/Dozier/Holland, Al Green en Eddie Floyd. Wally Langdon treedt aan als vervanger van Bataille, terwijl Baaf Stavenuiter de sticks van Wahr heeft overgenomen.

1991

1991 staat in het teken van de recordpoging die The Bob Color onderneemt. Met 52 festivaloptredens in één jaar haalt de band in het Guiness Book Of Records.

1993

The Bob Color In april toert The Bob Color voor het eerst door Zwitserland. Binnen anderhalf jaar worden nog zeven reizen richting de Alpen ondernomen. Tot genoegen onder andere van de Zwitserse pers: 'Musikalischer Hochleistungssport', 'Hollandisches Feuerwerk' en Wie junge Hunde: The Bob Color Genuss fur Aug' und Ohren'. Op het podium is Wiedijk weinig te dol. Hij behoort tot de hardstwerkende mensen in showbizz. Ook in Zwitserland bewijst Wiedijk geen last te hebben van hoogtevrees. Album vier X-Tra Fresh! verschijnt via Top Hole. In december bestaat de bezetting naast Wiedijk en De Louw uit zangeres Doña Pessy, toetsenist Jaap Somsen, bassist Bastiaan Wolfensberger, drummer Gabriël Jongejans, trombonist Jannie Hanepoot uit Zuid-Afrika en altsaxofonist Kyung Zook uit Korea.

1994

The Bob Color Op het Amsterdamse bevrijdingsfestival is The Bob Color een vaste kracht. Dit jaar spelen ze op 5 mei met Hans Dorrestijn. Op 13 september neemt The Bob Color in het Amsterdamse Paradiso het album Boilin 'Up Da Buzz! The Official Bootleg op. Oprichters Wiedijk en De Louw zijn de enige constanten in het swingende doorgangshuis. In de eerste acht jaar van zijn bestaan verslijt The Bob Color tien bezettingen. Anno '94 kent The Bob Color een multi-culturele bandsamenstelling. Behalve voornoemd tweetal bestaat de band uit Donja Pessy (zang, Indonesie), Margi Busstra (sax, Cariben), Andy McDonald Bruce (trombone, Schotland), Adama Bar-Pereg (toetsen, Engeland), Gabriel Jongejans (drums, Nederland) en William Nurue (bas, Indonesie).

Hans Dorrestijn

1995

The Bob Color Op 5 mei treedt The Bob Color met allroundkunstenaar en televisie-maker Wim T. Schippers aan op de Bevrijdingsmanifestatie op de Amsterdamse Dam. In OOR plaatst Wiedijk zijn band in de traditie van Sam & Dave, Ike & Tina, Madness en Fishbone vanwege de sturm und drang op de bühne. 'Wij zetten op het podium graag ons hart open', verklaart Wiedijk. Op 23 november verzorgt The Bob Color in Paradiso haar duizendste optreden.

1996

Samen met onder meer Leoni Jansen, Jeroen Kramer en Lucretia van der Vloot vormt Rob Wiedijk Het Hart Bonkt waarmee tot en met 1999 op zomerfestivals en in schouwburgen popconcerten voor kinderen worden gegeven.

Leoni Jansen Lucretia

1997

Bob Color neemt in de zomer tijdens concerten in Amsterdam, Krommenie, Lelystad, Ede en Warmerhuizen The JoJo Principle op. Opnieuw een live-album dus. Behalve BC-materiaal biedt dit vijfde album van de Amsterdammers composities van Joe Tex, Edgar Winter en Wim T. Schippers.

Wim T. Schippers

1999

The Bob Color Twaalf jaar The Bob Color heeft inmiddels geresulteerd in 26 buitenlandse tournees, twee live-video's en een bedrijf waarvan tien mensen kunnen leven. Tweemaal staat Bob Color in zijn bestaan op North Sea Jazz, zeven maal op Bevrijdingspop, tien keer op het Oerol Festival, tien keer in het Amsterdamse Paradiso en maar liefst vijftien maal in De Melkweg, Amsterdam. Begin juni treedt de groep belangeloos op tijdens De Nacht Voor De Vluchtelingen, een benefietavond voor de slachtoffers in Kosovo. De band staat in juli op het Montreux Jazz Festival. Saxofonist Arend Bouwmeester speelt mee met ondermeer de groepen La Vie En Rose en 4tuoze Matroze en op rond de 70 cd's van diverse groepen als Jovink & Voederbietels, Spot!, Boyd Small en Bluesfactory. Daarnaast is hij programmeur, organisator en presentator van Club Calotte in Bellevue Theater te Amsterdam.

Jovink & The Voederbietels

2000

Als Het Hart Bonkt stopt gaat Wiedijk met The Bob Color verder met het verzorgen van concerten voor kinderen. Naast bewerkingen van bestaande liedjes (o.a. Cocktail Trio, Andre van Duin, Herman van Veen en Hans Dorrestijn) voert de zanger ook eigen materiaal uit.

André van Duin Cocktail Trio Herman van Veen

2001

The Bob Color doet met de kindervoorstelling The Zotte Zeehonde try-outs in het Vondelpark en tijdens onder meer het Boulevardfestival en De Parade.

2002

De band trekt onder de naam Bob Color en Te Zotte Zeehonde met kinderconcerten langs scholen, theaters en zomerfestivals. Daarnaast is de groep te boeken als The Bob Color Jamsquare Dance Party (een acht leden tellende disco/funk/pop/dance-formatie) en Bob Color's Rockzooi (voorheen Bob's Hobby, een vier muzikanten tellende coverband). Solo staat Wiedijk regelmatig op het podium als presentator tijdens festivals, feestjes, presentaties en popquizzen.

2005

Na een eerste soloplaat (Morning After onder de naam ANNA in 2001) is voormalige Bob Color-zangeres Anneriek van Dorst het gezicht van de rhythm & bluesgroep Treat. Ook saxofonist Rinus Groeneveld maakt deel uit van deze band.

ANNA Hifi Apartment

2006

Voor zijn So-Low-Can-You-Go-Solo-Show kan Wiedijk putten uit 200 nummers, met naast hedendaags repertoire ook soul, funk, blues, jive, ska, new wave, beat uit de jaren zestig en rock uit de jaren zeventig. De performer is ook apart te boeken met de programma's Bob Color's Human Jukebox, Bob Color's Soul Show, Blues Special, Joe Cocker Special en Sixties Beat to Seventies Rock.

2007

Rob Wiedijk gaat vanaf augustus tot eind oktober op tournee samen met gitarist/zanger Erwin van Ligten onder de naam Color & Lightnin'. Het duo speelt naast een aantal eigen nummers werk van o.a. John Hiatt, Dave Edmunds, Paul Weller, Otis Redding, The Meters, Black Eyed Peas, Jack Johnson, Golden Earring en Jimi Hendrix.

Erwin van Ligten

2011

Na een werkperiode in Thailand van vier maanden keert Wiedijk eind april weer terug en voegt hij een nieuw programma toe aan zijn pakket: Black, Brown & Blues - Bob Color Sings The Roots, een mix van rhythm and blues, rock-'n-roll, jumpjive, funk, soul, groove, reggae en disco, gericht op dertigplussers.

Discografie The Bob Color

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Bob Color

Audio/Video The Bob Color

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer