Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BUMBLE BEES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1967

Genre

Nederbiet

The Bumble Bees

The Bumble Bees uit Den Haag begeleiden enige tijd zangeres Mariska Veres (Shocking Blue). Hun eerste single Day By Day verschijnt bij het label Op-Art van het popblad Muziek Expres en laat invloeden horen van The Byrds. De tweede single Maybe Someday komt uit bij Philips. De A-kant van het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jim ten Boske   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Joop Lelieveld   gitaar, zang
René Bakker   basgitaar
Nico Overgaauw   drums

Biografie The Bumble Bees

The Bumble Bees uit Den Haag begeleiden enige tijd zangeres Mariska Veres (Shocking Blue). Hun eerste single Day By Day verschijnt bij het label Op-Art van het popblad Muziek Expres en laat invloeden horen van The Byrds. De tweede single Maybe Someday komt uit bij Philips. De A-kant van het plaatje wordt opgenomen in de studio van Phonogram en de B-kant in Hounslow in Engeland. Op 26 maart 1966 speelt The Bumble Bees in het voorprogramma van de Rolling Stones in de Brabanthallen te Den Bosch. Na het einde van de band in 1967 gaat Jim ten Boske spelen bij The Shoes.

Discografie The Bumble Bees

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Bumble Bees

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer