Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE CIRCLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1994

Genre

doommetal

The Circle

Metalband, opgericht door gitarist/componist Robert Westerholt en vocalist/gitarist/tekstschrijver Ernst van der Loo (ex-Pyathrosis). Het duo wordt versterkt door toetsenist/arrangeur Martijn Spierenburg en bassist Jeroen van Veen. De demo Symphony Nr. One (december 1992) wordt enthousiast ontvangen. Als Van Der Loo zich alleen op de vocalen/teksten richt, neemt Arjan Groenedijk zijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Martijn Spierenburg   toetsinstrumenten
Arjan Groenedijk   gitaar
Ernst Van Der Loo   zang
Jeroen van Veen (2)   basgitaar
Robert Westerholt   gitaar, zang

Overige muzikanten

Carmen van der Ploeg   zang

Genoemd in de biografie van

1996   Within Temptation

Biografie The Circle

Metalband, opgericht door gitarist/componist Robert Westerholt en vocalist/gitarist/tekstschrijver Ernst van der Loo (ex-Pyathrosis). Het duo wordt versterkt door toetsenist/arrangeur Martijn Spierenburg en bassist Jeroen van Veen. De demo Symphony Nr. One (december 1992) wordt enthousiast ontvangen. Als Van Der Loo zich alleen op de vocalen/teksten richt, neemt Arjan Groenedijk zijn gitaarpartijen over. In de zomer van 1993 verlaat Van Der Loo The Circle voor de death/grindband Severe Existence. Met medewerking van zangeres Carmen van der Ploeg (Xenomorph) nemen de overige bandleden twee songs op voor de verzamelaar DSFA 6. Gitarist Groenedijk verlaat de band voor de metal/hardcoreformatie Surface Tension. Tijdens de opnamesessies voor het eerste album wordt Westerholt uit de band gezet. Hij gaat verder met Within Temptation. De rest van de groep maakt de cd af onder de naam Voyage.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Circle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer