Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE CONTINENTAL SINGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

gospel

Online

Officiële website

The Continental Singers

Als Amerikaans gospelkoor begonnen groep die in dertig jaar uitgroeide tot een wereldwijde beweging van zestig Continental Singers-groepen.
Volledige biografie...

Bezetting

Cam Floria   zang

Biografie The Continental Singers

Als Amerikaans gospelkoor begonnen groep die in dertig jaar uitgroeide tot een wereldwijde beweging van zestig Continental Singers-groepen.

1967 - 1975

Vanuit Oregon in de Verenigde Staten richten The Continental Singers zich op, wat zij een 'mission of love' noemen. Producer en initiatiefnemer is Cam Floria. Officieel ontstaat de groep in 1967, maar al in het seizoen 1962/1963 draaien er enkele groepen. Zo'n groep wordt ruim voor aanvang van het seizoen bijelkaar geraapt middels mond-tot-mondreclame en advertenties. Elke Continental Singers-groep bestaat in principe maar één seizoen. Het idee slaat aan en blijkt goed te werken als evangelisatiemiddel. In 1969 komt de eerste groep Continental Singers naar Europa. In 1973 treedt een groep voor het eerst op in een communistisch land.

1975

In 1975 ontstaat in Rotterdam middels Discipel de eerste niet-Amerikaanse Continentalgroep. Men treedt voornamelijk in eigen land op, maar komen in de loop van de jaren ook in Frankrijk, België, Oostenrijk en Tsjechië terecht. Op het repertoire staan nummers van onder meer Sandi Patty, Steve Green, Dave & Dale Garratt en de Amerikaanse Continental Singers.

Discipel

1976 - 1979

Gedurende de jaren zeventig komen The Continental Singers in steeds meer communistische landen terecht, waar onder Roemenië, Oost-Duitsland, Rusland, Polen, Tsjecho-Slowakije en Hongarije.

1980 - 1990

Vanaf 1980 breidt het Continental-concept zich uit over de gehele wereld. Er ontstaan Engelse, Franse, Duitse, Japanse, Koreaanse, Braziliaanse, Chileense, Argentijnse, Roemeense, Hongaarse, Slowaakse, Italiaanse en Canadese afsplitsingen. Allen kennen eenzelfde concept met audities met duidelijke selectiecriteria (voor zang, muziek, motivatie, geloof, gezondheid en sociale vaardigheden), een projectmatige aanpak en een evangeliserende functie. Wereldwijd tellen The Continental Singers zo'n vijftienhonderd leden verdeeld over zestig groepen. Elk jaar verschijnt een nieuwe cd en doen The Continental Singers twaalfhonderd concerten. In de jaren tachtig krijgt de groep het voor elkaar om in China op te treden.

1990 - 1998

In de jaren negentig ontstaat een duidelijke scheiding tussen de diverse leeftijdscategorieën. De traditionele Continentals bevinden zich in de leeftijdsgroep tussen 16 en 33 jaar. Daar komen de Young Continentals (13 - 16 jaar) bij, later gevolgd door de Continental Encores (30 - 55 jaar) en de Continenal Kids (8 - 12 jaar).

1999

Dat The Continental Singers hun missie nog altijd niet voltooid hebben, blijkt als de groep in 1999 landen als Macedonië, Kroatië en Bosnië op het programma heeft staan. Om te vieren dat The Continentals dertig jaar in Europa zijn, worden alle tournees voorzien van het thema 'Mission Of Love'. Het Award-winnende Ralph van Manenlied Testify To Love maakt onderdeel uit van het progamma en zal in twaalf talen over heel de wereld gezongen worden door de diverse groepen. Op 16 oktober gaven tien Continental Singers-groepen een massaal concert in De Doelen in Rotterdam.

Discografie The Continental Singers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Continental Singers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer