Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DARK RAVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Dark Raver

Periode

1967 - heden

Genre

DJ, draaitafels, gabber, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DJ Darkraver, The Dark Raver, The Dominator

The Dark Raver

Vooraanstaande Haagse producer en dj van oldskool gabber en hardcore house, bekend om zijn excentrieke podiumpresentatie en snelle manier van mixen. The Dark Raver is de bedenker van de gabberkreet 'hakkûh'.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1987   Buzz Fuzz

Biografie The Dark Raver

Vooraanstaande Haagse producer en dj van oldskool gabber en hardcore house, bekend om zijn excentrieke podiumpresentatie en snelle manier van mixen. The Dark Raver is de bedenker van de gabberkreet 'hakkûh'.

1991 - 2004

DJ Steve Sweet (Den Haag, 12 september 1967) houdt zich in eerste instantie bezig met r&b als dj in Scheveningen, totdat hij als stripper Parkzicht in Rotterdam aandoet en geconfronteerd word met gabber. Onder de naam DJ The Dominator (vernoemd naar de gabberklassieker van Human Resource) draait hij in 1992 op Rave The City in de Haagse Statenhal. Steve Sweet werkt in platenzaak Stad Den Haag Records, de voorloper van Midtown. De dj verandert zijn naam in The Dark Raver. Zijn eerste verschijning op het podium onder deze naam is in vleermuiskostuum. The Dark Raver treedt vaker op in opvallende kleding. Ook zijn manier van draaien is speciaal: hij mixt de platen zeer kort achter elkaar. The Dark Raver is voornamelijk als dj actief. Hardcore house blijft zijn specialiteit, maar hij mengt in zijn sets soms ook club house, trance, progressive en breakbeats. De dj produceert zelf platen, alleen of in samenwerking met dj Vince (Patrick Vincent). Hun single Intelligent Hardcore op Babyboom Records wordt gezien als het begin van newstyle, een langzamere vorm van hardcore. The Dark Raver levert bijdragen op tientallen compilaties en maakt meerdere mix-cd's, onder meer samen met Buzz Fuzz, dj Gizmo en Charly Lownoise & Mental Theo. Hij wordt in 1996 verkozen tot beste hardcore dj.

Human Resource

2005

The Dark Raver The Dark Raver belandt in de Top 5 van de hitparade met de single Kom Tie Dan Hè!

2006

De 12" Je Weet Toch? is een samenwerking met DJ Norman.

Discografie The Dark Raver

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Dark Raver

Audio/Video The Dark Raver

Video The Dark Raver

Darkraver's back2school t...
Darkraver's back2school top 10
Darkraver ft. Dj Norman -...
Darkraver ft. Dj Norman - Komt Tie Dan Hé HQ
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Darkraver ft. Dj Norman - Komt Tie Dan Hé HQ

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer