Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ELEMENTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - 1968

Genre

rock

The Elements

The Elements is een viermansformatie uit Amersfoort met in de bezetting o.a. Jack Smulders, drummer Henk van der Brom (na de eerste single vervangen door Ilja Gort) en zanger John Brands. Het kwartet speelt in het korte bestaan met grote regelmaat in 't Gooi, Eemland en omgeving en brengt twee ...
Volledige biografie...

Bezetting

John Brands   zang
Ilja Gort   drums
Jack Smulders   basgitaar
Mels Punt   gitaar

Overige muzikanten

Henk van der Brom   drums

Genoemd in de biografie van

1951   Ilja Gort
1968   Zen

Biografie The Elements

The Elements is een viermansformatie uit Amersfoort met in de bezetting o.a. Jack Smulders, drummer Henk van der Brom (na de eerste single vervangen door Ilja Gort) en zanger John Brands. Het kwartet speelt in het korte bestaan met grote regelmaat in 't Gooi, Eemland en omgeving en brengt twee singles uit op het label van Willem Duys. 'Opvallend nederbeatwerk. Verwachten we veel van,' schrijft de Hitweek in mei 1967 naar aanleiding van de in de Sound Push studio opgenomen eerste single The Loves I Had Before/You Won The Score. Na het uiteenvallen van de groep gaat Brands verder als vocalist in Zen en speelt Gort in de Haagse band After Tea.

Discografie The Elements

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Elements

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer