Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FLYING ARROWS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Flying Arrows

Periode

1961 - heden

Genre

pop/rock, rock'n'roll, sixties

Online

Officiële website

The Flying Arrows

The Flying Arrows uit Groningen begint als skifflegroep, geïnspireerd door Lonnie Donegan. Als de rock-'n-roll zijn intrede doet, raken de muzikanten in de ban van Cliff Richard and The Shadows en treden ze vanaf 1961 op onder de huidige naam. De broers Eddy en Bert Hilberts (The Meteors) sluiten zich ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ben Hollander   basgitaar
Willem Frey   gitaar
Johan Haak   zang
Zwanette Eling   toetsinstrumenten, zang
Henk Frey   achtergrondzang, gitaar, toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Arnoud Postma   zang
Frans Banga   gitaar
Rob Meijers   toetsinstrumenten
Wolter Kobus   drums
Lydia Suijkerbuijk-Van Kammen   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1959   Eddy Hilberts

Biografie The Flying Arrows

The Flying Arrows uit Groningen begint als skifflegroep, geïnspireerd door Lonnie Donegan. Als de rock-'n-roll zijn intrede doet, raken de muzikanten in de ban van Cliff Richard and The Shadows en treden ze vanaf 1961 op onder de huidige naam. De broers Eddy en Bert Hilberts (The Meteors) sluiten zich aan. Door deelname aan diverse talentenjachten wordt de band vooral in het Noorden van Nederland succesvol. The Flying Arrows doet in 1963 mee aan een landelijke talentenjacht van Phonogram (in samenwerking met het tienertijdschrift Romance), behaalt de finale en eindigt uiteindelijk als vierde. De talentenjacht wordt gewonnen door André van Duin. Vele optredens volgen, soms als begeleidingsband van andere Nederlandse artiesten, met als hoogtepunten shows in het Musis Sacrum te Arnhem, het Concertgebouw te Amsterdam, de Beurs in Leeuwarden, de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren en de Frieslandhal te Leeuwarden. Desondanks wordt The Flying Arrows geen professionele band. Eddy Hilberts groeit uit tot een bekende producer, onder meer van de Limburgse hitgroep Pussycat. Naar aanleiding van een reünie in 1983 gaat de band opnieuw optreden. In december 2001 verschijnt een eerste cd. The Flying Arrows kent vele bezettingswisselingen. Vanaf 2005 is Johan Haak de zanger van de band en anno 2012 bestaat de band uit zeven mensen onder wie drie van het eerste uur.

Discografie The Flying Arrows

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Flying Arrows

Audio/Video The Flying Arrows

Video The Flying Arrows

The Flying Arrows - Give ...
The Flying Arrows - Give Back The Key To My Heart
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Flying Arrows - Give Back The Key To My Heart

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer