Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FOREIGN EXCHANGE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

hiphop, pop/rock, R&B

Online

Officiƫle website

The Foreign Exchange

The Foreign Exchange bestaat uit de Amerikaanse vocalist Phonte Coleman en de Nederlandse producer Nicolay (Matthijs Rook). Het duo opereert vanuit North Carolina en combineert experimentele, jazzy R&B met house. Hun debuutalbum Connected (2004) levert lovende recensies op in de grote Amerikaanse hiphopbladen en verkoopt goed, met name in de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Phonte Coleman   zang
Nicolay   producer

Genoemd in de biografie van

2004   Nicolay

Biografie The Foreign Exchange

The Foreign Exchange bestaat uit de Amerikaanse vocalist Phonte Coleman en de Nederlandse producer Nicolay (Matthijs Rook). Het duo opereert vanuit North Carolina en combineert experimentele, jazzy R&B met house. Hun debuutalbum Connected (2004) levert lovende recensies op in de grote Amerikaanse hiphopbladen en verkoopt goed, met name in de Verenigde Staten. Het nummer Daykeeper van het album Leave It All Behind (2008) wordt genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Urban/Alternative Performance. Hun vierde album Love In Flying Colors staat begin oktober 2013 op de eerste plaats van Billboards Heatseekers Albums, 'the week's top-selling albums by new or developing acts'. Zie voor een uitgebreider verhaal de biografie van Nicolay.

Discografie The Foreign Exchange

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Foreign Exchange

Audio/Video The Foreign Exchange

Video The Foreign Exchange

The Foreign Exchange - Ca...
The Foreign Exchange - Call It Home
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Foreign Exchange - Call It Home

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer