Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE GENTRY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Gentry in 2011

Periode

1984 - heden

Genre

alternative, new wave

Online

Officiële website

The Gentry

The Gentry is afkomstig uit de Wormer punkscene en tijdgenoot van The Ex, Svätsox en Zowiso. De band is geïnspireerd door new wave van bands als Joy Division en Echo & The Bunnymen. Hun debuutalbum Fragments Of Truth wordt in 1984 opgepikt door BBC-DJ John Peel die in deze periode ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Postel   zang
Laurens Vredevoort   gitaar
Marco Siderius   gitaar, synthesizer
Louis Nagtegaal   basgitaar
Pieter Molenaar   drums

Overige muzikanten

Mees Siderius   drums
André Berkhout   drums

Genoemd in de biografie van

2011   Remko Schouten

Biografie The Gentry

The Gentry is afkomstig uit de Wormer punkscene en tijdgenoot van The Ex, Svätsox en Zowiso. De band is geïnspireerd door new wave van bands als Joy Division en Echo & The Bunnymen. Hun debuutalbum Fragments Of Truth wordt in 1984 opgepikt door BBC-DJ John Peel die in deze periode ook een wekelijks programma heeft bij de VPRO-radio. Door de aandacht van Peel verkoopt het debuut goed. Na de tweede plaat Solitary (1986) verschijnt het derde album Growing Up Absurd (1988) vanwege geldgebrek noodgedwongen op cassette. De muziek heeft zich ondertussen ontwikkeld tot punkrock beïnvloed door Amerikaanse bands zoals Hüsker Dü, Sonic Youth en The Wipers. Na de opnamen van een demo in 1991 houdt de band er in september van dat jaar mee op. Originele bandleden Hans Postel (zang), Laurens Vreedevoort (gitaar), Louis Nagtegaal (bas) en André Berkhout (drums) pikken de draad weer op in 2007. Na enkele bezettingswisselingen neemt The Gentry met producer Remko Schouten het comebackalbum On The Margins Of Essence (2011) op. Drummer Mees Siderius speelt in 2013 mee in de band King Champion Sounds.

Discografie The Gentry

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Gentry

Audio/Video The Gentry

Video The Gentry

The Gentry - Growing up a...
The Gentry - Growing up absurd
The Gentry - Into Fears
The Gentry - Into Fears
The Gentry - Renewal - 1986
The Gentry - Renewal - 1986
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Gentry - Renewal - 1986

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer