Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HAIGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1968

Genre

Nederbiet

The Haigs

Een van de exponenten van de bloeiende Haagse beatscene in de jaren '60. The Haigs gaan vooral de geschiedenis in als de band waar de latere Golden Earring-zanger Barry Hay (kort) deel van uit-maakt.
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Timmerman   drums
Jaap Rog   gitaar, zang
Wim Betlem   gitaar
Frank van Leijen   mondharmonica, zang
Ed van de Sande   basgitaar

Overige muzikanten

Rob van der Zwan   gitaar
Jaap Mossel   drums
Bart Terlaak   drums
Albert van de Oever   zang
Paul van Melzen   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1967   Golden Earring
1967   Hu And The Hilltops
1969   The Motions

Biografie The Haigs

Een van de exponenten van de bloeiende Haagse beatscene in de jaren '60. The Haigs gaan vooral de geschiedenis in als de band waar de latere Golden Earring-zanger Barry Hay (kort) deel van uit-maakt.

1963

The Haigs ontstaan uit de resten van de Haagse beat-groep The Entertainers. De groep bestaat uit Betlem, Van Leijen, Jaap Rog, Van De Sande en Timmerman.

1965

De eerste single Never Die en de B-kant That’s The Way She Is zijn beiden geschreven doorJaap Rog. De populariteit van de beatgroep verdwijnt snel vanwege alcoholmisbruik van de bandleden met name bij zanger en gezicht van de groep Frank van Leijen (hij zal jaren later aan de gevolgen van de drank al op 39-jarige leeftijd overlijden). The Haigs worden in populariteit voorbijgestreefd door Nederlandse beatbands als The Golden Earrings, Q65 en The Motions.

1966

Van de originele bezetting blijft weinig meer over. Jaap Rog en Ed van de Sande studeren af aan de TU te Delft, Wim Betlem en Jan Timmerman pikken hun dagelijkse baantje weer op. Barry Hay (ex-Don't) speelt ook nog even in The Haigs net als Rob van der Zwan, Paul van Melzen en Bart Terlaak.

1967

Barry Hay vertrekt naar The Golden Earrings en wordt vervangen door Albert van de Oever. Bart Terlaak vertrekt naar Daddy's Act en wordt vervangen door Jaap Mossel (ex-In-Crowd). Hans Jansen (toetsen, ex-Jay-Jays) voegt zich bij de band. Via Polydor komen de singles From Now On en Saturday Night uit.

Daddy's Act Hans Jansen Jay-Jays The InCrowd

1968

Vanaf april neemt Thijs Kramer de baspartijen voor zijn rekening. Hij is afkomstig uit de band Attention! (voorheen The Pirates). Kramer wordt in het najaar vervangen door Henk Smitskamp. Na een laatste single - Roly Poly Martha - valt The Haigs uit elkaar. Paul van Melzen vertrekt naar The Motions, Rob van der Zwan naar Big Wheel, Hans Jansen naar The Swinging Soul Machine en Jaap Mossel naar Mailer McKenzie Band. Thijs Kramer wordt violist en speelt onder meer in het Koninklijk Concertgebouworkest.

Big Wheel Mailer MacKenzie Band Swinging Soul Machine The Motions

Discografie The Haigs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Haigs

Video The Haigs

The Haigs ♪ Poly Roly Mar...
The Haigs ♪ Poly Roly Martha ♫ (1968)
The Haigs ♪ Out Of Life ♫...
The Haigs ♪ Out Of Life ♫ (1968)
The Haigs - Never Die / T...
The Haigs - Never Die / That's the way she is
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Haigs ♪ Poly Roly Martha ♫ (1968)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer