Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HEIGHTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Heights

Periode

2001 - heden

Genre

indie, sixties

The Heights

Indiepopband uit de Bollenstreek rondom zangeres/gitarist Naomi van der Ven (ex-Seesaw), vernoemd naar een nummer van The Mountain Goats. Het debuutalbum Beachyhead komt in oktober 2005 uit bij het label Excelsior. Na een tournee in het voorprogramma van Caesar gaan Van der Ven en drummer Marc van der Holst (Hospital ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mark van Rijnberk   achtergrondzang, basgitaar
Naomi van der Ven   gitaar, zang
Dave van der Putten   achtergrondzang, percussie
Andries Hannaart   drums

Overige muzikanten

Marc van der Holst   drums

Genoemd in de biografie van

2001   Bingo Trappers
2002   Seesaw
2007   Spilt Milk

Biografie The Heights

Indiepopband uit de Bollenstreek rondom zangeres/gitarist Naomi van der Ven (ex-Seesaw), vernoemd naar een nummer van The Mountain Goats. Het debuutalbum Beachyhead komt in oktober 2005 uit bij het label Excelsior. Na een tournee in het voorprogramma van Caesar gaan Van der Ven en drummer Marc van der Holst (Hospital Bombers en bekend van zijn strip Spekkie Big) uit elkaar en is het een tijd stil rondom de band. De stilte wordt verbroken met de uitgave van Dreammaps in januari 2010, een echtscheidingsalbum in de traditie van Rumours van Fleetwood Mac. Met nieuwe drummer Andries Hannaart doet The Heights in 2010 een voorjaarstournee ter promotie van de cd.

Discografie The Heights

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Heights

Audio/Video The Heights

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer