Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HOT JUMPERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Publiciteitsfoto van The Hot Jumpers uit 1962

Periode

1958 - 2007

Genre

Indo-rock, rock'n'roll

The Hot Jumpers

Haagse Indorockgroep die in verschillende bezettingen van 1956 tot in de 21e eeuw bestaat.
Volledige biografie...

Biografie The Hot Jumpers

Haagse Indorockgroep die in verschillende bezettingen van 1956 tot in de 21e eeuw bestaat.

1956 - 1959

The Hot Jumpers worden in oktober 1956 opgericht in Bandoeng. De drie gebroeders Dolf, Arie en Anton van Caspel zijn de basis van de groep. Wanneer de familie Van Caspel naar Den Haag verhuist komt Dolf in contact met Oscar Rexhaüser. Met de zelfgebouwde elektrische basgitaar van Rexhaüser krijgt de band een echt rock 'n' roll-geluid. In 1959 beleven zij hun doorbraak en toeren zij door Nederland met de Muziek Express Shows.

1960 - 1964

Er worden verschillende singles opgenomen in de Bovema Studio voor het label Imperial. Ze krijgen een aanbod om in Duitsland als beroeps te gaan spelen maar gaan daar niet op in. Ze staan in voorprogramma's van internationale sterren als Cliff Richard en Chubby Checker. In 1964 staan zij zelfs bij The Beatles in Blokker.

1965 - 1981

Na 1965 zijn de wisselingen in de bezetting niet meer te tellen. Zanger Peter Riet is inmiddels vertrokken, de constante factot blijft bassist Rexhaüser. In 1981 duiken The Hot Jumpers op bij de Rock & Roll Revival Show in de Houtrusthallen in Den Haag met een groot deel van de originele bezetting.

Discografie The Hot Jumpers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Hot Jumpers

Audio/Video The Hot Jumpers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer