Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HURRICANE ROLLERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - 1960

Genre

Indo-rock

Pseudoniemen

The New Hurricane Rollers

The Hurricane Rollers

Indo-rockers met in de laatste bezetting Franky Franken (sologitaar en zang), Gerard Buskop (piano) en Peter Theunissen (bas) uit de Rotterdamse groep Oety & His Real Rockers, gitarist Hans Bax en drummer Tommy Chuo.
Volledige biografie...

Bezetting

Robbie Boekholt   gitaar
Hans Bax   gitaar
Robby Latuparissa   drums
Harry Bredow   basgitaar

Overige muzikanten

Tommy Chuo   drums
Franky Franken   gitaar, zang
Gerard Buskop   piano
Peter Theunissen   basgitaar
Walter Köhne   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1959   Javalins
1960   Crazy Strangers

Biografie The Hurricane Rollers

Indo-rockers met in de laatste bezetting Franky Franken (sologitaar en zang), Gerard Buskop (piano) en Peter Theunissen (bas) uit de Rotterdamse groep Oety & His Real Rockers, gitarist Hans Bax en drummer Tommy Chuo.

1958 - 1959

Eind 1958 krijgen The Hap-Cats via bemiddeling van organisator Richard Bamsch een aanbieding om mee te werken aan de Hawaiian shows van Guus 'Broer' Arends tijdens het Oktoberfest in München. Een kleurenreportage hiervan verschijnt later in het blad Romance. De show gaat daarna naar Italië. De zestienjarige sologitarist Robbie Boekholt is de enige die meereist, omdat de overige groepsleden terug moeten naar school of werk. Boekholt formeert voor deze gelegenheid The Hurricane Rollers met Hans Bax (gitaar) en Robby Latuperissa (drums) afkomstig van de alleroudste Haagse Indo-rock band The Real Room Rockers. Broer Arends speelt basgitaar en een zekere Venus (afkomstig van The Baron Bothers) neemt de zang voor zijn rekening. The Hurricane Rollers reizen in deze formatie ruim een half jaar door Italië. Na hun terugkeer in de zomer van 1959 wordt de eerste Nederlandse rock-'n-roll productie opgenomen in de studio van Philips studio opgenomen met Harry Bredow van het Haagse combo The Rhythm Stars op basgitaar in plaats van Broer Arends. In het najaar van 1959 verschijnen de instrumentale nummers Once (een Indo-rockklassieker geschreven door Rob Boekholt) en The Hurricane Beat op single. Hans Bax en Robbie Latuperisa gaan weer bij The Real Room Rockers spelen en Rob Boekholt keert terug naar The Hap-Cats.

1960

Eind 1960 verschijnen The Hurricane Rollers opnieuw op het toneel als beroepsorkest in Duitsland. De bezetting bestaat dan uit vier ex-leden van The Real Room Rockers: Rudy 'Blacky' Swart (gitaar), Alphons Faverey (gitaar), Hans Bax (gitaar), Rudy van Dorssen (drums) aangevuld met Rudi Piroeli (ex-militair, voorheen The Black Dynamites) op basgitaar. De naam The Hurricane Rollers wordt ook even gebruikt door The Real Room Rockers tijdens enkele speciale avonden georganiseerd door de eerder genoemde Richard Bamsch in diens Riched Club.

1961

Gitarist Rudy 'Blacky' Swart en drummer Rudy van Dorssen worden vervangen door Roel Pichel alias Roy Michaels (ex-Electric Johnny & his Skyrockets) en Tommy Chuo. In de zomer spelen The Hurricane Rollers in de Havana Bar in München. In het naastgelegen Palais de Dance van dezelfde Joodse eigenaar speelt in dezelfde periode de van oorsprong Rotterdamse Indo-rock band Oety & his Real Rockers. De bezetting van Oety & his Real Rockers bestaat dan uit: Oety Johannes (gitaar), Erroll Johannes (drums), Franky Franken (gitaar, zang), Peter Theunissen (bas), Gerard Buskop (piano) en de Duits-Israelische saxofonist Walter Köhne. Er ontstaat ruzie in de gelederen van Oety en ook bij The Hurricane Rollers zijn enkele jongens op elkaar uitgekeken. De eigenaar stelt voor om onderling wat bandleden uit te wisselen en het resultaat is dat Hans Bax en Tommy Chuo als The New Hurricane Rollers verder gaan met Franky Franken, Gerard Buskop, Peter Theunissen en Walter Köhne. Onder deze naam wordt een maandcontract afgewerkt in de Weindorf Club in Frankfurt. Daarna krijgt de band een aanbieding om drie maanden in Israël te spelen op voorwaarde dat ze hun naam veranderen in The Crazy Strangers.

Discografie The Hurricane Rollers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Hurricane Rollers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer