Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE JAZZINVADERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Jazzinvaders

Periode

2005 - heden

Genre

jazz, jazzdance, latin

Online

Officiële website

The Jazzinvaders

The Jazzinvaders ontstaat in 2005 tijdens een sessie in het Bimhuis te Amsterdam waar Phil Martin beats vermengt met het jazzgeluid van The Houdini's. De dansbare mix van hardbop, bossa nova en latinjazz is te horen op de 12” Go Ahead! (2005) en het debuutalbum Up & Out (2006). Tournees ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Hoorweg   orgel, piano
Jan van Duikeren   flugelhorn, trompet
Tom Beek   saxofoon
Rolf Delfos   saxofoon
Linda Bloemhardt   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   Marius Beets
2005   The Houdini's

Biografie The Jazzinvaders

The Jazzinvaders ontstaat in 2005 tijdens een sessie in het Bimhuis te Amsterdam waar Phil Martin beats vermengt met het jazzgeluid van The Houdini's. De dansbare mix van hardbop, bossa nova en latinjazz is te horen op de 12” Go Ahead! (2005) en het debuutalbum Up & Out (2006). Tournees door Europa en Japan volgen. Op het tweede album Blow! (2008) is The Jazzinvaders een grotere groep geworden met leden uit o.a. Mendoza Dance Parti, All The Kings Men en Soulvation. In het buitenland staat de band onder meer op de Jazzwoche 2011 in Burghausen (maart) en Jazzahead! in Bremen (april 2011). In 2013 neemt de groep een album op met de legendarische jazzorganist Dr. Lonnie Smith.

Discografie The Jazzinvaders

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Jazzinvaders

Audio/Video The Jazzinvaders

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer