Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE JUNIORS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1988

Genre

rock

The Juniors

Rockband uit Utrecht met zanger/gitarist Peter Alberts, gitarist Alfred van der Linden (ex-Bintangs), drummer Hans Heyster (ex-Carlsberg) en bassist Rolf Koning. De band maakt in opnamen voor VARA’s Popkrant en wordt in 1986 door dit radioprogramma verkozen tot beste band. Hun eerste single Hold On wordt geproduceerd door Erwin Musper ...
Volledige biografie...

Bezetting

Alfred van der Linden   gitaar
Hans Heyster   drums
Peter Alberts   gitaar, zang
Rolf Koning   basgitaar

Overige muzikanten

Rob Smeink   basgitaar

Biografie The Juniors

Rockband uit Utrecht met zanger/gitarist Peter Alberts, gitarist Alfred van der Linden (ex-Bintangs), drummer Hans Heyster (ex-Carlsberg) en bassist Rolf Koning. De band maakt in opnamen voor VARA’s Popkrant en wordt in 1986 door dit radioprogramma verkozen tot beste band. Hun eerste single Hold On wordt geproduceerd door Erwin Musper en levert onder meer een televisieoptreden en interview op in Veronica’s Countdown met Adam Curry in maart 1987. The Juniors tekent bij Total Management, dat ook Dolly Dots en René Shuman onder de hoede heeft en krijgt volgens een nieuwsbericht in de Hitkrant zelfs aanbiedingen uit Japan. In de loop van 1987 neemt Rob Smeink de bas over van Rolf Koning en verschijnt de tweede single High On Love. Een doorbraak blijft echter uit.

Discografie The Juniors

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Juniors

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer