Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE KEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Key in 1967

Periode

1967 - 1971

Genre

Nederbiet

The Key

The Key is de eerste band die impresario en uitgever Paul Acket (1922-1992) uitbrengt op zijn eigen label YEP. Hun single I See Your Image wordt door Peter Koelewijn opgenomen in de GTB studio in Den Haag. Het strijkersarrangement op B-kant Play Vivaldi is van Job Maarse en wordt gespeeld ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bob de Jong   drums
Jan van Andel   gitaar
Rinus Dijkman   basgitaar
Rob Pronk (2)   gitaar, zang

Biografie The Key

The Key is de eerste band die impresario en uitgever Paul Acket (1922-1992) uitbrengt op zijn eigen label YEP. Hun single I See Your Image wordt door Peter Koelewijn opgenomen in de GTB studio in Den Haag. Het strijkersarrangement op B-kant Play Vivaldi is van Job Maarse en wordt gespeeld door enkele violisten van het Haags Philharmonisch Orkest. The Key gaat verder onder de naam Pineapple.

Discografie The Key

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Key

Audio/Video The Key

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer