Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE KIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Kik in 2011

Periode

2010 - heden

Genre

Nederbiet

Online

Facebook
Officiële website

The Kik

The Kik is een (neder)beatband uit Rotterdam/Tilburg/Veenendaal, geïnspireerd door bands uit de jaren zestig als The Beatles en The Kinks.
Volledige biografie...

Bezetting

Ries Doms   drums
Dave von Raven   gitaar, zang
Marcel Groenewegen   basgitaar
Arjan Spies   gitaar, zang
Simon Keats   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Paul Zoontjens   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2012   Armand
2014   Boudewijn de Groot
2014   Jaap Valkhoff

Biografie The Kik

The Kik is een (neder)beatband uit Rotterdam/Tilburg/Veenendaal, geïnspireerd door bands uit de jaren zestig als The Beatles en The Kinks.

2010 - 2012

The Kik bestaat uit voormalige leden van onder anderen The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Na het verschijnen van de eerste, Engelstalige single My Eyes Are Still Dry/Here's Hoping speelt de band in het Nederlandse clubcircuit en op grote festivals als De Zwarte Cross en Noorderslag 2012. De kerstsingle A Christmas Song For You (2011) wordt gebruikt in een grote televisiecampagne van Media Markt Duitsland. Frontman Dave von Raven is regelmatig op televisie te zien, als terugkerende gast bij De Wereld Draait Door en presentator van het VPRO-programma Gluren Bij De Buren. Het geheel Nederlandstalige album Springlevend (2012) en de single Simone komen uit in een samenwerking tussen de labels Excelsior Recordings en Top Notch. Tijdens de uitgebreide najaarstournee van 2012 hebben bij elk optreden de eerste tien bezoeksters met de naam Simone gratis toegang. In het televisieseizoen 2012-2013 is de band elke laatste vrijdag van de maand de huisband in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Op 6 december 2012 staat The Kik op het programma van mod-festival Purple Weekend in het Spaanse Léon.

The Madd The Spades

2013

In de theatervoorstelling De Veelste Grote Nederbietshow brengt de band een eerbetoon aan de Nederbiet. De première is op 1 december in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Gastoptredens in de show zijn er van Ronnie (van de Ronnies), Benjamin Herman, Armand en Dandy Dave.

Armand Benjamin Herman Ronnie & De Ronnies

2014

The Kik maakt het openingsnummer bij de film Toen Was Geluk Heel Gewoon met Gerard Cox en Joke Bruijs. Eind april komt het tweede album '2' uit. Op het album staat het lied Schilderstraat, een ode aan de zanger/accordeonist Jaap Valkhoff. De band doet een toer langs podia en festivals door heel Nederland in de zomer.

Gerard Cox Jaap Valkhoff

2015

The Kik werkt in 2012 al samen met Armand op het nummer 'Want Er is Niemand (En Nou Ik)'. In juni verschijnt het album 'Armand & The Kik'. Op het album is vooral ouder minder bekend repertoire van de zanger te horen. Kort voor het overlijden van Armand maken ze samen nog een kleine clubtour.

Armand

2020

Op het album 'Jin' laat The Kik een nieuwe sound horen mét synthesizers.

Discografie The Kik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Kik

Audio/Video The Kik

Video The Kik

The Kik - Toen Was Geluk ...
The Kik - Toen Was Geluk Heel Gewoon
The Kik - Springlevend
The Kik - Springlevend
The Kik - Simone (Officia...
The Kik - Simone (Official Video)
The Kik - A Christmas Son...
The Kik - A Christmas Song For You
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Kik - Simone (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer