Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE LOUISIANA MEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Louisiana Men

Periode

2000 - heden

Genre

cajun, rhythm & blues, zydeco

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Homesick & The Louisiana Men

The Louisiana Men

Trio rond zanger-gitarist Hans 'Homesick' de Vries (ex-Louisiana Radio), voorheen Homesick & The Louisiana Men. Beïnvloed door de muziek uit New Orleans mixt de band zydeco met rhythm & blues. In april 2002 verschijnt het live in Frankrijk opgenomen debuutalbum Bahia. De tweede cd Welcome To The Bon Ton Club ...
Volledige biografie...

Bezetting

Toon Ekkers   gitaar, zang
Alex Siegers   percussie, zang
Hans De Vries   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2000   Louisiana Radio
2000   Nancy Works On Payday

Biografie The Louisiana Men

Trio rond zanger-gitarist Hans 'Homesick' de Vries (ex-Louisiana Radio), voorheen Homesick & The Louisiana Men. Beïnvloed door de muziek uit New Orleans mixt de band zydeco met rhythm & blues. In april 2002 verschijnt het live in Frankrijk opgenomen debuutalbum Bahia. De tweede cd Welcome To The Bon Ton Club (2005) is een ode aan 'alle muziekclubs in de wereld waar levende muziek nog een warm onthaal krijgt.' Kloppend hart van het 24 liedjes tellende dubbelalbum Back To Nothing (2010) is het titelnummer in een drieluik van verschillende uitvoeringen.

Discografie The Louisiana Men

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Louisiana Men

Audio/Video The Louisiana Men

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer