Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE MAY BEES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The May Bees

Periode

2004 - heden

Genre

alternative

Online

Officiële website

The May Bees

Rauwe indierock rondom zanger/gitarist Gregory Orange. De muziek is geïnspireerd door onder meer Guided By Voices, Pixies, Sebadoh, Dinosaur Jr., Nirvana, Grandaddy en Radiohead. Het album Drop Little Boy verschijnt in het najaar van 2007 zowel in de Benelux bij het label Dying Giraffe Recordings als in Noord-Amerika op het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gregory Orange   gitaar, zang
Maartje Simons   achtergrondzang, drums
Patrick Vetkamp   basgitaar

Overige muzikanten

Flip   achtergrondzang, basgitaar

Genoemd in de biografie van

2005   League of XO Gentlemen
2005   Szense

Biografie The May Bees

Rauwe indierock rondom zanger/gitarist Gregory Orange. De muziek is geïnspireerd door onder meer Guided By Voices, Pixies, Sebadoh, Dinosaur Jr., Nirvana, Grandaddy en Radiohead. Het album Drop Little Boy verschijnt in het najaar van 2007 zowel in de Benelux bij het label Dying Giraffe Recordings als in Noord-Amerika op het Amerikaanse label Wampus. The May Bees verzorgt voorprogramma's voor Frank Black, The Drones, Air Traffic, Bettie Serveert en Caesar en doet een tournee langs de Oostkust van de Verenigde Staten en Canada. Eind april 2008 verlaat drumster Maartje 'Marzj' Simons (ex-League of XO Gentlemen) de band tijdelijk, omdat ze het na vier jaar The May Bees tijd vindt voor iets anders. In 2009 starten in Ohio de opnamen voor een volgend album met producer Todd Tobias (Guided By Voices, Robert Pollard, Circus Devils). Als het album Saint-Denis eind september 2011 verschijnt, bestaat de band naast Orange en Marzj uit bassist Patrick Vetkamp.

Discografie The May Bees

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The May Bees

Audio/Video The May Bees

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer