Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE MILLIONAIRES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Het Nationaal Songfestival, NOS 1982 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1968 - 1986

Genre

pop

The Millionaires

The Millionaires begint in 1968 als coverband. De band bestaat uit zanger Jay Delmore (pseudoniem van Jaap van der Mooren), gitarist Ron Fens, drummer Paul Zwikker, toetsenist Arthur 'Suur' de Groot en bassist Thijs de Graaf als ze in 1978 samen met producer Peter Koelewijn eigen repertoire op plaat zet.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Zwikker   drums
Thijs de Graaf   basgitaar
Arthur de Groot   toetsinstrumenten
Ron Fens   gitaar
Carmen Montana   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Ron Meyjes   gitaar
Jaap van der Mooren   zang

Genoemd in de biografie van

1982   Earth And Fire

Biografie The Millionaires

The Millionaires begint in 1968 als coverband. De band bestaat uit zanger Jay Delmore (pseudoniem van Jaap van der Mooren), gitarist Ron Fens, drummer Paul Zwikker, toetsenist Arthur 'Suur' de Groot en bassist Thijs de Graaf als ze in 1978 samen met producer Peter Koelewijn eigen repertoire op plaat zet. De eerste twee singles Tango Motion en The Queen Of Santa Maria halen de Top 40. Het eerste, titelloze album uit 1980 laat Italiaanse invloeden horen. In 1981 wordt Delmore vervangen door de zangeressen Angela Irrgang (de zus van Maria Verano) en Carmen Montana. De volgende singles worden ditmaal geproduceerd door Piet Souer voor het nieuwe label Utopia. In hetzelfde jaar vormt The Millionaires de begeleidingsgroep van zangeres Lucy Steymel op het Nationaal Songfestival. Een jaar later doet de band zelf mee aan het Nationaal Songfestival met het liedje Fantasy Island. In Nederland wordt deze single geen hit. De Britse band Tight Fit behaalt met hun versie de top 5 van de Engelse hitparade.

Discografie The Millionaires

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Millionaires

Audio/Video The Millionaires

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer