Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE MONOLITH DEATHCULT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Monolith Deathcult in 2005

Periode

2002 - heden

Genre

deathmetal, metal

Online

Officiƫle website

The Monolith Deathcult

The Monolith Deathcult is death metal uit Kampen. De bandleden zijn afkomstig uit onder meer Altar, Dead Head, Eternal Conspiracy en Slayne. De bandnaam is afgeleid van het nummer Monolith van Cannibal Corpse. Andere muzikale invloeden zijn onder anderen Nile, My Dying Bride, Slipknot, Type O Negative, Ministry, Laibach en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Robin Kok   basgitaar, zang
Michiel Dekker   gitaar, zang
Sjoerd Visch   drums, percussie
Carsten Altena   sampler, synthesizer
Ivo Hilgenkamp   gitaar

Overige muzikanten

Martijn Moes   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Dead Head
2001   Altar

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

11-12-20, Eindhoven Metal Meeting, Eindhoven

Biografie The Monolith Deathcult

The Monolith Deathcult is death metal uit Kampen. De bandleden zijn afkomstig uit onder meer Altar, Dead Head, Eternal Conspiracy en Slayne. De bandnaam is afgeleid van het nummer Monolith van Cannibal Corpse. Andere muzikale invloeden zijn onder anderen Nile, My Dying Bride, Slipknot, Type O Negative, Ministry, Laibach en Rammstein. Na het debuutalbum The Apotheosis (2003) doet de band een Europese tournee met The Crown. Vanaf het tweede album The White Crematorium uit 2005 (met als thema de concentratiekampen van Stalin) vormen synthesizers en samples een belangrijk onderdeel van het bandgeluid. De basis van het derde album Trivmvirate (2008) is thuis met behulp van een computer opgenomen en wordt in de studio afgerond met producer Guido Aalbers. Met nieuwe gitarist Ivo Hilgenkamp wordt het vierde studioalbum Tetragrammaton opgenomen dat in mei 2013 uitkomt in Europa en de Verenigde Staten.

Discografie The Monolith Deathcult

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Monolith Deathcult

Audio/Video The Monolith Deathcult

Video The Monolith Deathcult

The Monolith Deathcult -...
The Monolith Deathcult  - God Amongst Insects (lyric video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Monolith Deathcult  - God Amongst Insects (lyric video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer