Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PARTYSQUAD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Partysquad

Periode

1999 - heden

Genre

dancehall, DJ, hiphop, R&B, reggae

Online

Officiële website

The Partysquad

The Partysquad is het Amsterdamse duo DJ Jerry (Jerry Leembruggen) en MC Ruben (Ruben Fernhout) alias Ruby Funkdoobie. Hun producties bevatten een mix van hiphop, reggae(ton), bubbling en r&b. Naast het produceren in hun eigen Goodlife studio van succesvolle hiphopplaten, met gastbijdragen van de crème de la crème uit de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ruben Fernhout   vocalen
Jerry Leembruggen   draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1982   Jayh
1986   Reverse
1988   Hardwell
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

27-6-24, Concert at Sea, Brouwershaven

Biografie The Partysquad

The Partysquad is het Amsterdamse duo DJ Jerry (Jerry Leembruggen) en MC Ruben (Ruben Fernhout) alias Ruby Funkdoobie. Hun producties bevatten een mix van hiphop, reggae(ton), bubbling en r&b. Naast het produceren in hun eigen Goodlife studio van succesvolle hiphopplaten, met gastbijdragen van de crème de la crème uit de Nederlandse hiphop, leiden Jerry en Ruben gezamenlijk het urbanbedrijf Fernwood & Leembridges voor o.a. organisatie van evenementen, promotieactiviteiten voor derden en het runnen van een opnamestudio.

1999 - 2005

Het Amsterdamse duo DJ Jerry (Jerry Leembruggen) en MC Ruben werkt voor het eerst samen in Club Margaritas midden in het centrum van de hoofdstad. Andere clubs in Nederland volgen. Het eerste mixalbum van The Partysquad verschijnt begin januari 2000, gevolgd door mixalbums in 2001 en 2002. De cd UK Sounds (2002) bevat een Urban Mix met bijdragen van onder meer Ebon-E, Lady Bee, Gomes & MC Vin-E en Vigilante. The Partysquad draait op onder meer Innercity en Ambassador, in het voorprogramma van 50 Cent en Kanye West en ook in het buitenland waaronder Portugal, Spanje, de Antillen en Marokko. Het duo heeft een eigen programma op jongerenzender FunX. De single Wat Wil Je Doen (met Willie Wartaal uit De Jeugd Van Tegenwoordig, Spacekees, Darryll, The Art-officials, The Opposites en The Heist-rockah) is in 2005 het titelnummer van de speelfilm Het Schnitzelparadijs.

De Jeugd van Tegenwoordig The Opposites

2006

The Partysquad De single I'm Sorry (januari) is een samenwerking met Ambush uit de RMXCRW en r&b-vocalist Gio. Op 1 maart starten DJ Jerry en MC Ruben samen met Kees de Koning Goodlife Music dat zowel een platenlabel is als een platform voor urbangerelateerde evenementen. Samen met rapper Ali B en diens neef Yes-R staat The Partysquad in de hitparade met de single Rampeneren (april). The Partysquad levert een bijdrage aan de single Hard To Get van zanger Gio. Dat Is Die Shit (augustus) bevat bijdragen van Darryl, G.I.O., Negativ en Nino. Het debuutalbum De Bazen Van De Club bevat onder meer alle singles en gastrollen voor o.a. Brainpower, DiceCream, Ziggi, Negativ, volkszanger Peter Beense, Lange Frans, Kempi en K-liber4life.

Ali B Brainpower DiceCream Kees de Koning K-liber4life Lange Frans & Baas B Negativ Peter Beense Yes-R Ziggi Recado

2007

Brainpower is ook te horen op de single Non Stop (januari). DiceCream en Nino doen mee op een van de remixen van het nummer. In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 mei wordt de studio in Zaandam van The Partysquad leeggeroofd en verdwijnen computers, opnameapparatuur, microfoons, cd-spelers, mixers en andere apparatuur. The Partysquad levert productionele bijdragen aan Zakenman (juni), het tweede album van rapper Yes-R. De groep is een van de acts tijdens het door rapper Ali B samengestelde concert Petje Af, op 15 juni tijdens het Festival Mundial in Tilburg. Het concert staat in het teken van de Plan-campagne 'Stop geweld tegen kinderen wereldwijd'. The Partysquad wint in oktober twee TMF Awards: de TMF Pure Award voor beste urban act en de TMF Radio Hit Award voor het nummer Non Stop.

2008

The Partysquad maakt de titelsong voor de speelfilm Alibi (februari) van Johan Nijenhuis met Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber en Achmed Akkabi. Het duo brengt in juni een mixalbum uit. The Partysquad & SLAM FM present: Total Loss, De Mixtape, Volume I bevat 36 tracks met een mengeling van dance en uptempo hiphop. Tijdens de zomer reist het duo langs vakantieoorden in Zuid-Europa en de Caraïben voor vijftig optredens in twee maanden tijdens feesten in clubs aan de kusten van Spanje, Griekenland, Italië, Turkije, Suriname en Curaçao. Op Ibiza raakt Jerry Leembruggen in september ernstig gewond wanneer zijn auto van de weg raak en over de kop slaat. Hij ligt zes weken in coma en heeft door gedeeltelijk geheugenverlies meer dan een jaar nodig om opnieuw kennis te maken met zijn dj-setup en veel muziek uit het verleden.

2009

19 juni verschijnt Total Los: De Mixtape, Volume II. Naast bijdragen van Nederlandse acts als Sidney Samson, Afrojack, The Opposites en Lange Frans laat deze uitgave ook een speciale samenwerking horen met de Amerikaanse soulzangeres Erykah Badu. De samenwerking met hiphopformatie LMFAO uit Hollywood komt ook uit op single. Op de uitgave van de mixtape volgt in samenwerking met TMF een Total Los Zomertour in clubs in Nederland, Spanje, Griekenland en Turkije.

Afrojack The Opposites

2010

Op 21 juni maakt de herstelde Jerry Leembruggen zijn comeback achter de draaitafels tijdens een speciaal voor deze gelegenheid georganiseerd feest in de Amsterdamse Club Air (de voormalige iT). Veel speciale gasten maken die avond hun opwachting, onder anderen The Opposites, Dio, Sidney Samson, Vage Gasten, Bassjackers, Don Diablo, The Flexican & Sef (van Flinke Namen) en Alvaro. Voor de zomersingle Welkom Terug maakt The Partysquad samen met met Big2 en Willem van The Opposites in Spanje een videoclip. Het duo gaat zes weken op tournee langs populaire badplaatsen in Spanje, Italië, Griekenland, Suriname, Curaçao en Aruba. Het duo flirt graag met diverse subgenres uit de dance en experimenteert op de EP Hollertronixx 10 met reggae.

2011

Tijdens de uitreiking van de TMF Awards, 12 juni op de Javakade in Amsterdam, wint The Partysquad in de categorie Beste Video voor Ik Ga Hard (The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh). De samenwerking met Major Lazer resulteert in Original Don, een combinatie van reggae en hardstyle/gabber.

2012

De zes nummers tellende Badman Rave EP (mei) ligt in het verlengde van Original Don.

2013

Op de single Helemaal Naar De Klote werkt The Partysquad samen met R&B-zanger Jayh Jawson, rapper Sjaak en producer Reverse. Vanaf eind februari verschijnt elke twee weken een remix van het nummer via de website helemaalnaardeklote.nl. The Partysquad reist in maart naar de Verenigde Staten voor optredens tijdens de Miami Music Week. In april zit het duo in een studio in New York met onder meer de muzikale tweeling Nina Sky. The Partysquad verzorgt het voorprogramma van de Sri Lankaans/Britse zangeres M.I.A. en maken twee tracks met haar.

Jayh Reverse Sjaak

Discografie The Partysquad

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Partysquad

Audio/Video The Partysquad

Video The Partysquad

The Partysquad - Helemaal...
The Partysquad - Helemaal Naar De Klote ft. Jayh, Sjaak & Reverse
The Partysquad vs. Afroja...
The Partysquad vs. Afrojack - A msterdamn
The Partysquad & Reverse ...
The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh - Ik Ga Hard (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh - Ik Ga Hard (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer