Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PLOCTONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

jazz, jazzrock

Online

Officiële website

The Ploctones

Saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag, drummer Martijn Vink en gitarist Anton Goudsmit spelen in 2005 voor het eerst samen, maar noemen zich twee jaar later tijdens een concert op het North Sea Jazz Festival officieel The Ploctones. Na de succesvolle live-cd Live Op Het Dak verschijnt in 2009 de ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2007   Martijn Vink

Biografie The Ploctones

Saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag, drummer Martijn Vink en gitarist Anton Goudsmit spelen in 2005 voor het eerst samen, maar noemen zich twee jaar later tijdens een concert op het North Sea Jazz Festival officieel The Ploctones. Na de succesvolle live-cd Live Op Het Dak verschijnt in 2009 de cd 050, het eerste album als The Ploctones. Beide platen krijgen veel aandacht en lovende recensies. Blikvanger en voornaamste componist van The Ploctones is Anton Goudsmit, vanwege zijn onbeschrijfelijke motoriek en zijn volstrekt unieke gitaarspel. Tevens is hij de meest recente winnaar van de belangrijkste Nederlandse jazzprijs (de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs) en wordt hij in 2010 tijdens de uitreiking van De Duiveltjes door zijn collega-muzikanten ook nog eens onderscheiden als beste popgitarist van Nederland. Het explosieve en muzikale grenzen slechtende kwartet swingt, suist, vliegt, ontroert, vibreert, bonkt en kraakt in niet alleen jazz, maar even makkelijk in Latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass en funk. Goudsmit: 'Wij baarden het kind van een vierkoppig monster, zonder nekken te breken. Tricky business, but we did it!' Dankzij talloze optredens weerklinkt hun muziek inmiddels op elke vierkante kilometer van Nederland, dus barsten zij nu uit het land met internationale tournees. In mei 2011 verschijnt de het album 1... 2... 3... De volgende cd Ploc (2013) krijgt 4 sterren in De Volkskrant en klinkt volgens de recensent ‘zo vet en gesmeerd als een in olie gedrenkte fietsketting’.

Discografie The Ploctones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Ploctones

Audio/Video The Ploctones

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer