Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PROPHET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

DJ, draaitafels, gabber, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Avantguarde, Better World, Collage, Commotion, Cookiemunsta, DJ Dov, Dopeman, Marquiz de Sade, Nina Feranzano, Pineapple Jack, Rokk Wild, Stardancer, The Prophet's Project, The Rose

The Prophet

De Amsterdamse DJ The Prophet is een van de bekendste hardcore-DJ's. Samen met DJ Dano, Buzz Fuzz en Gizmo vormt hij The Dreamteam.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1987   Buzz Fuzz
1989   Dj Dano
1991   DJ Gizmo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Prophet

De Amsterdamse DJ The Prophet is een van de bekendste hardcore-DJ's. Samen met DJ Dano, Buzz Fuzz en Gizmo vormt hij The Dreamteam.

1983 - 1987

Dov J. Elkabas start zijn carrière als dj tijdens de rollerdisco in Het Nijlpaardenhuis te Amsterdam. Met het geld dat hij met draaien verdient, schaft hij elektronische instrumenten en draaitafels aan om thuis muziek te kunnen produceren. Hij draait vervolgens in Akhnaton, het centrum van de hiphop in de hoofdstad. Elkabas werkt onder meer samen met leden van de Osdorp Posse.

Osdorp Posse

1988 - 1990

Elkabas komt voor het eerst in aanraking met house als hij in 1988 samen met MadDoc een hele avond optreedt tijdens Let The Prophet Rise in de Jan van Galenhal te Amsterdam. Het levert hem uitnodigingen op voor diverse housefeesten in en rondom Amsterdam.

1991 - 2002

The Prophet richt samen met dj Dano, Buzz Fuzz en Gizmo The Dreamteam op: vier verschillende dj's met ieder een verschillende stijl die als collectief draaien op feesten. In dezelfde periode wordt danceorganisatie ID&T opgericht en The Dreamteam draait op door ID&T georganiseerde raves als Thunderdome, Earthquake en Mysteryland. De heftige gabberstijl van de Amsterdammer vindt zijn weg naar tientallen compilaties en de reputatie van de dj groeit snel, ook buiten Nederland met optredens in Australië, Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Hij maakt ook tientallen hardcoreplaten onder de naam The Masochist. Op zijn eigen label Scantraxx Recordz brengt hij zogenaamde hardstyle uit, een iets minder snelle vorm van hardcore van rond de 140 bpm. Om niet vastgepind te worden op één muziekstijl maakt Elkabas club, techno, hiphop, trance en progressive onder vele aliassen, als Avantguarde, Better World, Collage, Commotion, Cookiemunsta, DJ Dov, Dopeman, Marquiz de Sade, Nina Feranzano, Pineapple Jack, The Prophet's Project, Rokk Wild en The Rose. Onder de naam Stardancer produceert hij disco. The Prophet maakt remixen voor o.a. Tony Salmonelli (Mark Vos a.k.a. Buzz Fuzz), Aftershock, Critical Mass, Baba Nation, Global Split, Omar Santana, 3 Steps Ahead, Laidback Luke en Zero Vision.

Buzz Fuzz Critical Mass Dj Dano DJ Gizmo Laidback Luke

2003 - 2005

De oude gabbersound kent een revival. Bij Sony verschijnt een vierdelige compilatieserie waarbij de leden van The Dreamteam worden verzameld. De vierde uitgave van History Of Hardcore - The Dreamteam Editions bevat mixen van The Prophet.

Discografie The Prophet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Prophet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer