Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE RIATS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: The Riats bij tvprogramma Studio Stallas

Periode

1965 - 1969

Genre

Nederbiet, sixties

The Riats

The Riats zijn een Nederbeatgroep uit Den Haag die met name covers en instrumentale nummers spelen. In de bezetting zitten onder anderen drummer Louis Debeij en gitarist Frank Doolaard die met andere muziekstijlen beroemder zullen worden. In 1966 spelen zij de tune van popprogramma Fanclub (Vara). Hun opmerkelijkste covers zijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Louis Debij   drums
Steve Biesot   basgitaar, gitaar, snaarinstrumenten, zang
Frans Doolaard   gitaar, pedalsteel, snaarinstrumenten
Ko van der Hoeven   gitaar, zang

Biografie The Riats

The Riats zijn een Nederbeatgroep uit Den Haag die met name covers en instrumentale nummers spelen. In de bezetting zitten onder anderen drummer Louis Debeij en gitarist Frank Doolaard die met andere muziekstijlen beroemder zullen worden. In 1966 spelen zij de tune van popprogramma Fanclub (Vara). Hun opmerkelijkste covers zijn Sunday Morning en Run Run Run uit 1967 van de cultgroep Velvet Underground (van het album met de banaan van Andy Warhol) . De Amerikaanse band is dan bijzonder obscuur ook in eigen land en zullen pas later erkenning krijgen. The Riats zijn de eerste Europese band die covers van hen hebben uitgebracht en waarschijnlijk zelfs de allereerste band ooit.

Discografie The Riats

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Riats

Audio/Video The Riats

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer