Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ROYAL WIND MUSIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website The Royal Wind Music

Periode

1997 - heden

Genre

klassiek, renaissance

Online

Officiële website

The Royal Wind Music

Het blokfluitensemble The Royal Wind Music heeft als streven om muziek uit de renaissance tot leven te brengen op een authentieke en toegankelijke manier. Dit leidt tot concerten waarbij zelden gehoorde composities hun plek vinden tussen het veel bekendere repertoire. De blokfluiten van het ensemble lopen uiteen van een sopranino ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1992   Aventure Ensemble
2003   C-Mon & Kypski
2003   Mimezine

Biografie The Royal Wind Music

Het blokfluitensemble The Royal Wind Music heeft als streven om muziek uit de renaissance tot leven te brengen op een authentieke en toegankelijke manier. Dit leidt tot concerten waarbij zelden gehoorde composities hun plek vinden tussen het veel bekendere repertoire. De blokfluiten van het ensemble lopen uiteen van een sopranino van niet meer dan vijftien centimeter tot een drie meter lange sub-contrabasblokfluit. Alle muziek wordt uit het hoofd gespeeld en sinds 2010 zonder dirigent, wat de concerten van The Royal Wind Music, door de intensieve communicatie op het podium, ook een sterke band met het publiek geeft. In Nederland staat het ensemble op diverse podia, zoals het Concertgebouw en Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, De Doelen in Rotterdam, De Philharmonie in Haarlem en De Oosterpoort in Groningen. Ook tijdens belangrijke festivals in Nederland en daarbuiten is The Royal Wind Music aanwezig, zoals het Festival Oude Muziek in Utrecht, het festival Musica Sacra Maastricht, de Berliner Tage für Alte Musik, het Greenwich International Early Music Festival in Londen en het Boston Early Music Festival in de Verenigde Staten.

1997

Blokfluitist Paul Leenhouts richt The Royal Wind Music op. De dertien leden van het ensemble, afkomstig uit Duitsland, Engeland, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Portugal en Zuid-Korea, studeren of hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

Paul Leenhouts

2006

In maart wint The Royal Wind Music de Noorderkerk-prijs in de finale van het Vriendenkrans Concours, een gezamenlijk initiatief van het Concertgebouw Amsterdam en het Concertgebouworkest.

Het Concertgebouw Koninklijk Concertgebouworkest

2009 - 2011

The Royal Wind Music krijgt tweemaal een tweejaarlijkse projectsubsidie toegekend door het Fonds Podiumkunsten, zowel in 2009 als in 2011. In september 2011 start het ensemble een samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam: The Royal Wind Academy, een reeks workshops over het uitvoeren van renaissancemuziek op consort-blokfluiten.

2012

In mei wordt het festival Open Recorder Days Amsterdam (ORDA) gehouden, waarbij honderden jonge blokfluitisten, volwassen amateurmusici, bouwers van instrumenten en muziekliefhebbers bij elkaar komen.

2014

Op 30 maart, tijdens de Euregio Blokfluitdag in Almelo, geven leden van The Royal Wind Music diverse workshops aan blokfluitisten uit Nederland en Duitsland.

Discografie The Royal Wind Music

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Royal Wind Music

Audio/Video The Royal Wind Music

Video The Royal Wind Music

Ascanio Trombetti (1544-1...
Ascanio Trombetti (1544-1590): Diligam te Domine [a6]
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ascanio Trombetti (1544-1590): Diligam te Domine [a6]

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer