Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE RUMBLE CATS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Rumble Cats

Periode

1984 - heden

Genre

rockabilly

The Rumble Cats

Zwols rockabillytrio dat zich ontwikkelt tot een veelzijdige roots-groep. Gelden begin jaren negentig als veelbelovend en hebben met hun live-optredens succes tot ver over de grenzen.
Volledige biografie...

Bezetting

Roy Piket   drums, zang
Herman Severein   basgitaar, zang
Ron Bisschop   drums
Arjen Tabak   gitaar

Overige muzikanten

Jeroen van Halem   basgitaar
Peter Schmidt   gitaar, zang
Elco Stalknecht   gitaar

Genoemd in de biografie van

1992   L'Attentat
1993   L'Attentat

Biografie The Rumble Cats

Zwols rockabillytrio dat zich ontwikkelt tot een veelzijdige roots-groep. Gelden begin jaren negentig als veelbelovend en hebben met hun live-optredens succes tot ver over de grenzen.

1984

The Rumble Cats Begin 1984 worden The Rumble Cats in Zwolle opgericht door Roy Piket en bassist Jeroen van Halem. Het repertoire bestaat uitsluitend uit rechttoe-rechtaan rockabillycovers. In het daaropvolgende jaar wordt er veel gespeeld en onderwijl gewerkt aan een eigen repertoire.

1986

De groep draagt twee nummers aan voor het verzamelalbum Cool Cat Go Ape, met een achttal Nederlandse rock & roll/rockabilly-groepen.

1987

The Rumble Cats Er verschijnen wederom twee nummers, ditmaal op de Rockhouse-verzamelaar Rockabilly Story Volume 1. Eind 1987 trekt de groep een nieuwe gitarist aan: Peter Schmidt.

1989

The Rumble Cats krijgt landelijke bekendheid met de single Baby Won't You Stay op het Friese Top Hole-label.

1990

The Rumble Cats In mei nemen The Rumble Cats met producer Thé Lau tien eigen nummers op in de Zwolse Sound Lab Studio, wat resulteert in het debuut Soaking In A Hot Tub. De plaat laat horen dat ze zich van een tamelijk puristisch rockabillyclubje hebben ontwikkeld tot een groep die daarnaast uitstekend uit de voeten kan met allerhande rock & roll-, swing- en jive-varianten. In dezelfde periode treden ze 56 maal in Nederland op. Darnaast toeren ze door België en Duitsland en spelen ze op diverse festivals in Groot-Brittannië.

Thé Lau

1992

In september verschijnt de opvolger Three Cats In A Row, geproduceerd door Allard Jolles (L'Attentat). Aan deze nog breder opgezette roots-plaat werken onder andere Hans Dulfer, Gerrit Veldman (toenmalige gitarist van de Prodigal Sons) en Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld (op steelgitaar) mee. Op het podium is Elco Stalknecht inmiddels de vierde Cat.

Allard Jolles Gerrit Veldman Hans Dulfer L'Attentat René van Barneveld The Prodigal Sons Urban Dance Squad

1995

Met de cd Southern Comfort profileert The Rumble Cats zich als een veelzijdige roots-band, die zijn horizon verbreedt met rhythm & blues, country-boogie en western-swing. Wederom zijn er veel optredens in Europa, waaronder in Frankrijk en Polen, alsmede in voorprogramma's van onder meer Normaal, The Stray Cats en The Fabulous Thunderbirds.

Normaal

1997

The Rumble Cats Op de zelfgeproduceerde cd Wild Blue Yonder zijn alle songs geschreven door Roy Piket. Bassist Jeroen van Halem is vervangen door Herman Severein, hoewel op de helft van de plaat bassist Edward van Beek te horen is. Jeroen van Halem duikt later op in de coverband Harvest die zich voornamelijk met nummers van Neil Young bezig houdt.

Harvest

1999

De band treedt her en der op. The Rumble Cats bestaan dan inmiddels uit Roy Piket (zang, akoestische gitaar), Arjen Tabak (gitaar), Herman Severein (contrabas) en Ron Bisschop (drums). Steelgitarist Gait Veldman fungeert andermaal als gastmuzikant.

Discografie The Rumble Cats

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Rumble Cats

Audio/Video The Rumble Cats

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer