Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SKABADIVERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Skabadivers

Periode

1998 - 2007

Genre

ska

The Skabadivers

The Skabadivers worden in 1998 in Breda opgericht op initiatief van zangeres/gitarist Caroline Admiraal. De band met driekoppige blazerssectie combineert ska met pop, zoals te horen op het debuutalbum Ready Steady Go! dat in november 2003 wordt gepresenteerd in Mezz te Breda. Na afloop van dat optreden wordt al driekwart ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dirk (3)   basgitaar
Vincent Voesenek   altsaxofoon
Sebi Ringelberg   gitaar
Sjef Kuijsters   trombone
Tijmen van Dijl   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Taco Juriaanse   gitaar
Dirk Kleemans   trombone
Maurice Snoeren   drums

Biografie The Skabadivers

The Skabadivers worden in 1998 in Breda opgericht op initiatief van zangeres/gitarist Caroline Admiraal. De band met driekoppige blazerssectie combineert ska met pop, zoals te horen op het debuutalbum Ready Steady Go! dat in november 2003 wordt gepresenteerd in Mezz te Breda. Na afloop van dat optreden wordt al driekwart van de oplage van de cd verkocht. In deze periode maken gitarist Taco Juriaanse, drummer Maurice Snoeren en trombonist Dirk Kleemans deel uit van de bezetting. The Skabadivers doet ruim 200 optredens in de tien jaar dat de band bestaat. Zo maakt de band in 2004 deel uit van het rondreizende festival De Popronde en in 2005 staan festivals op de agenda zoals Dutchska in de Melkweg, Paaspop in Schijndel, Elastiek Muziek in Hilvarenbeek en het Jazz Festival Breda. Op 19 mei 2005 speelt de band een sessie in het programma Nachtegiel van Giel Beelen op 3FM. Een van de hoogtepunten in de carrière van The Skabadivers is een tournee door Frankrijk in 2006. Op 14 oktober neemt de band afscheid van de fans met een optreden in Mezz. Op 20 september 2008 staat Caroline Admiraal met haar ska- en reggaeband Skarolientje op het festival Breda Barst. Ook voormalige Skabadiver Sebastian Enrique ‘Sebi’ Ringelberg doet mee op gitaar. Ringelberg (ook bekend Gitsy, Cbi en 1835) is daarnaast gitarist in Mazarin en Conquestador en actief als sessiemuzikant. Hij overlijdt op 7 september 2011 op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn muzikale vrienden eren hem in de Ekko te Utecht met optredens van onder anderen The Skabadivers, Kenny B en Black Prophet.

Discografie The Skabadivers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Skabadivers

Audio/Video The Skabadivers

Video The Skabadivers

Skabadivers Tour de Franc...
Skabadivers Tour de France 2006 Impression
Bungeejump (live in Mezz ...
Bungeejump (live in Mezz 2006)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Skabadivers Tour de France 2006 Impression

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer