Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SMITHEREENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1984 - 1986

Genre

pop

Pseudoniemen

Wendy & The Sensations

The Smithereens

De basis van de groep Smithereens bestaat uit muzikant/producer Peter Smid (Houseband, Time Bandits) en de in New York geboren zangeres Wendy Sheridan. Hun debuut(mini)album uit 1985 bevat onder meer de single Guarantee For Love. Peter Smid schrijft de dansbare pop samen met Sheridan en J.P. den Tex. Omdat er ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Smid   basgitaar, gitaar
Wendy Sheridan   zang
Jakob Klaasse   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Peter van Dorst   gitaar

Genoemd in de biografie van

1948   Jakob Klaasse
1985   Houseband

Biografie The Smithereens

De basis van de groep Smithereens bestaat uit muzikant/producer Peter Smid (Houseband, Time Bandits) en de in New York geboren zangeres Wendy Sheridan. Hun debuut(mini)album uit 1985 bevat onder meer de single Guarantee For Love. Peter Smid schrijft de dansbare pop samen met Sheridan en J.P. den Tex. Omdat er al een rockband met de naam The Smithereens in New Jersey bestaat, verandert de Nederlandse Smithereens in 1986 hun naam in Wendy & The Sensations.

Discografie The Smithereens

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Smithereens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer