Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SPARKS (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

sixties

Online

Officiële website

The Sparks (2)

Sixtiesgroep uit Horst. Het repertoire bestaat in eerste instantie uit covers van de instrumentale Britse gitaarband The Shadows. Geïnspireerd door de beatmuziek wijzigt het repertoire en wordt Ben Hermsen uit Venray de zanger. The Sparks treden veel op, zowel in de eigen regio als in Duitsland. Tijdens hun carrière wint ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Verberne   basgitaar
Bert Voesten   drums
Piet Hoebers   gitaar
Twan Van Well   gitaar
Johnny Hermsen   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jan Soberje   orgel
Loetje Vollenberg   drums
Piet van de Wouw   zang
Ben Franssen   basgitaar
Ben Hermsen   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Sparks (2)

Sixtiesgroep uit Horst. Het repertoire bestaat in eerste instantie uit covers van de instrumentale Britse gitaarband The Shadows. Geïnspireerd door de beatmuziek wijzigt het repertoire en wordt Ben Hermsen uit Venray de zanger. The Sparks treden veel op, zowel in de eigen regio als in Duitsland. Tijdens hun carrière wint de band een prijs voor populairste groep van Noord Limburg. Als de muzikanten gaan studeren houdt de groep er rond 1970 mee op. De eerste reünie is in 1990 tijdens een eerste beatnacht in Horst. Daarna speelt de groep regelmatig, en voornamelijk voor eigen plezier, diverse malen op de Nederlandse podia en verschijnen enkele cd's. 14 en 15 november 2003 spelen The Sparks in de Cavern Club te Liverpool. Ben Hermsen drumt en zingt in de band Luna waarvan in 2002 het album No Grip verschijnt. Op 30 oktober 2005 overlijdt Hermsen op 57jarige na een lang ziekbed. Hij wordt in The Sparks opgevolgd door Piet van de Wouw. In 2006 wordt zijn plaats ingenomen door de tweeling Johnny en Bennie Hermsen uit Venray, zoons van voormalig zanger Ben Hermsen. Het album Fortunate Sons (2008) wordt opgenomen in The Session Sound Studios te Rosmalen met producer Hennie Korsten en gepresenteerd tijdens de Horster Harmoniefeesten. The Sparks treden nog regelmatig op, o.a. op het evenement Beatnight in Horst (september 2014). Op 3 januari 2016 besluit Piet Hoebers na 53 jaren The Sparks te verlaten. De vaste geluidsman Peter van der Cruysen neemt de mondharmonicapartijen voor zijn rekening en speelt zo nu en dan zang/bas of drumpartijen.

Discografie The Sparks (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Sparks (2)

Video The Sparks (2)

whiskey in the jar
whiskey in the jar
when you walk in the room...
when you walk in the room Beatnight 2014
Dead flowers
Dead flowers
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
whiskey in the jar

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer