Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SPIRIT OF GAMBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

barok, klassiek, renaissance

Online

Officiële website

The Spirit of Gambo

De naam The Spirit of Gambo komt van een werk van kapitein Tobias Hume, een Brits officier rond 1600, die naast zijn militaire activiteiten als amateurcomponist aan de bak poogde te geraken. Hume's liefde ging uit naar de viola da gamba terwijl zijn land- en tijdgenoot John Dowland de luit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Thomas Baeté   viola da gamba
Ivanka Neeleman   viola da gamba
Gesina Liedmeier   viola da gamba
Freek Borstlap   viola da gamba

Genoemd in de biografie van

1981   Klaartje van Veldhoven

Biografie The Spirit of Gambo

De naam The Spirit of Gambo komt van een werk van kapitein Tobias Hume, een Brits officier rond 1600, die naast zijn militaire activiteiten als amateurcomponist aan de bak poogde te geraken. Hume's liefde ging uit naar de viola da gamba terwijl zijn land- en tijdgenoot John Dowland de luit verkoos.

1989 - 2014

Sinds de oprichting in 1989 heeft het ensemble The Spirit of Gambo veel concerten gegeven, zoals tijdens de Tage für Alte Musik te Kassel en het Festival Oude Muziek te Utrecht. Ook zijn de gambisten regelmatig op de radio te beluisteren. Het gambaconsort is gespecialiseerd in het uitvoeren van consortmuziek, een genre dat in de zeventiende eeuw populair was in huiselijke kringen. Het ensemble speelt op instrumenten gebouwd door luthier Gesina Liedmeier en is zodoende in staat de wensen voor klank en speelbaarheid direct aan de maker kenbaar te maken. De zo ontstane familie van instrumenten geeft het ensemble zijn eigen klank. De gamba's zijn groter dan gewoonlijk en volledig besnaard met schapendarmsnaren. In 2013 heeft het ensemble optredens met de zangeressen Claron MacFadden en Emma Kirkby, twee grande dames van de oudemuziekscene, met madrigalen en motetten van Orlando Gibbons.

Festival Oude Muziek Utrecht

Discografie The Spirit of Gambo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Spirit of Gambo

Audio/Video The Spirit of Gambo

Video The Spirit of Gambo

Trust not too much - Orla...
Trust not too much - Orlando Gibbons
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Trust not too much - Orlando Gibbons

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer